Roşia Montană Gold Corporation sprijină Centrul Maria Beatrice

3 aprilie 2012 15:044 comments

Începând din 27 februarie, Complexul de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice oferă sprijin din Alba Iulia, copiilor cu afecţiuni neuromotorii şi osteoarticulare, precum şi copiilor cu afecţiuni motorii datorate accidentărilor.
La această dată, 12 copii din municipiul Alba Iulia beneficiază deja de tratament de specialitate. Centrul va fi inaugurat oficial în perioada următoare a sărbătorilor de Paşte ale acestui an, moment la care va fi organizată şi Ziua Porţilor Deschise a acestui centru.
În urma anunţurilor, Roşia Montană Gold Corporation a oferit centrului sprijin financiar şi logistic pentru achiziţionarea din Italia a unui aparat “masă de verticalizare”, indispensabil programului de recuperare al acestor copii. Aparatul permite imobilizarea anumitor părţi ale corpului şi rotirea copilului de la poziţia orizontală până la cea verticală, astfel că se pot face proceduri de recuperare a membrelor atât inferioare cât şi superioare, proceduri de verticalizare a trunchiului şi a capului.
În acest sens, Roşia Montană Gold Corporation a asigurat finanţarea în valoare de peste 3.000 de euro, inclusiv transportul aparatului din Italia, aparat care poate fi utilizat în medie de 45 de copii/zi.
“Site-ul http://mariabeatrice.ro prezintă dotările de la acest moment, iar la meniul “avem nevoie” se află o listă care cuprinde o parte din dotările de care centrul mai are nevoie pentru a funcţiona optim. Oricine poate să participe la dotarea centrului şi să aleagă un produs pe care să-l finanţeze sau să-l cumpere şi apoi să-l doneze centrului. Finanţatorul primeşte din partea Mariei Beatrice un tricou sau şapcă pe care scrie: ”Sunt prietenul Mariei Beatrice”, a declarat Sebastian Onac, directorul Complexului de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice. Sorin Poparadu

4 Comments

  • bravo lor! poate ar trebui sa ia mai multe companii exemplu de la ei..

  • O initiativa demna de lauda. Daca si alte firme potente financiar ar lua exemplul RMGC-ului, macar situatia din serviciile medicale ar fi mai buna.

  • Cum se face ca o firma care doar baga bani in romania pentru ca nu are activitate inca si culmea nici nu se stie daca o sa aibe, este cea care finanteaza cel mai mult acolo udne este nevoie. Firmele mari de ce nu se implica in asa ceva?

  • Frumos gest, chiar imi place si nu mai nici un dubiu asupra celor de la RMGC pentru ca daca vroiau sa fure , jefuiasca asa cum sustin unii oameni , nu mai bagau nici un leu in tara asta !

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com