Pensionarii şi cei care au vârsta de pensionare vor beneficia de transport public gratuit

17 septembrie 2012 16:190 comments

Pensionarii şi persoanele care au împlinit vârsta de pensionare din Alba Iulia vor avea dreptul la călătorii gratuite în transportul local din municipiu. Consiliul Local Alba Iulia s-a întrunit luni, 17 septembrie, într-o şedinţă extraordinară, pentru a aproba facilităţile la transportul public pentru pensionari, deoarece vechiul contract a expirat. Consilierii locali din Alba Iulia au avut nevoie de aproape o oră să aprobe respectivul proiectul de hotărâre, cerând o serie de lămuriri.
Aceştia au cerut ca decontarea să se facă corect, pe baza sistemului de tiketing, recent implementat, fără să se creeze suspiciuni şi dubii. Consilierii locali au spus că proiectul trebuie să respecte litera legii, cu atât mai mult cu cât există deja în derulare o anchetă a DNA Alba Iulia, ce vizează tocmai acordarea acestor subvenţii pentru perioada 2009 – 2011. Pe această temă, consilierul liberal Rareş Buglea a avut o dispută verbală cu viceprimarul Paul Voicu.
„Dacă aceste subvenţii se fac în limitele acelor Hotărâri de Consiliu Local despre care se specifică aici, iar decontarea se va face într-un mod clar şi corect, pe baza acelui sistem de ticketing care este deja implementat, nu văd de ce să nu venim în ajutorul pensionarilor din municipiu cu acordarea acestor subvenţii. Dar repet, pe baza unor decontări corecte, fără să se creeze suspiciuni şi dubii că ar fi daţi bani mai mulţi decât ar trebui, din bugetul local. Fiecare leu trebuie să poată să fie justificat”, a spus consilierul liberal Gabriel Pleşa.
În cele din urmă, proiectul a fost votat în unanimitate de aleşii locali.
Conform proiectului de hotărâre, vor beneficia de abonamente gratuite, pe autobuzele STP, pensionarii şi persoanele care au împlinit vârsta pensionării (63 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi), cu domiciliul în Alba Iulia. Aceştia trebuie să depună o cerere la chioşcurile STP din oraş, împreună cu o copie a buletinului şi a cuponului de pensie (respectiv, persoanele care au împlinit vârsta pensionării dar nu beneficiază de pensie la stat, trebuie să prezinte doar copia buletinului). Precizăm că, în urma aprobării contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate de către AIDA Transport Local Alba Iulia, persoanele vizate de hotărârea de consiliu beneficiază de această gratuitate pe toate traseele şi în toate zonele tarifare pe care circulă autobuzele STP Alba Iulia.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com