Papa Francisc I va fi întronizat astăzi

19 March 2013 09:330 comments

Papa-Francisc-I

Astăzi Biserica Catolică va trăi un eveniment istoric. Noul Papă Francisc I va fi întronizat la Vatican după ce săptămâna trecută a fost ales de conclavul cardinalilor Bisericii Catolice drept succesor a lui Benedict al XVI-lea care a renunţat la pontificat. Facem orecizarea că Farncisc I este primul papă din afara Europei.
Mesa de întronizare a noului Suveran Pontif, Papa Francisc, va strânge astăzi la Vatican peste 150 de delegații oficiale din întreaga lume, precum și aproximativ un milion de pelerini. Pentru prima dată în istoria creștinității, de la schisma dintre Biserica Catolică și cea Ortodoxă, la întronizarea Suveranului Pontif la Vatican va fi prezent și capul Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I.
Ceremonia va începe în jurul orei 9.50 (ora României), când Papa Francisc va ieși din Sfânta Marta din incinta Vaticanului,unde a locuit până astăzi, înainte de a se muta în apartamentul său din Palatul Apostolic.
Papa Francisc va face un tur al Pieței Sfântul Petru, la bordul unei mașini albe, după care va oficia mesa, în jurul orei 10.30 (ora României). Ulterior, Papa Francisc va apărea cu însemnele oficiale ale Suveranului Pontif: un veșmânt din lână de miel și inelul papal, din argint placat cu aur, ornat cu imaginea Sfântului Paul, ținând două chei în mână.
La Vatican sunt așteptate peste 150 de delegații oficiale din întreaga lume, formate din șefi de stat și de guvern, precum și alți înalți demnitari. România va fi reprezentată de președintele Traian Băsescu.

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com