Alba: Atentie sporita a politistilor in zona scolilor

12 September 2017 09:500 comments

Începând cu ziua de 11 septembrie, care marchează începutul Anului Şcolar, 178 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Pe străzi acţionează zilnic 125 de poliţişti de ordine publică, 21 de poliţişti de la rutieră şi 32 de la alte structuri. Aceştia vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

„Pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, siguranţa în şcoli constituie o prioritate, astfel că, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, iar poliţiştii de la prevenire vor organiza întâlniri informativ – preventive, cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

Şi în noul an şcolar, o atenţie deosebită va fi acordată activităților de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi, dar şi activităţilor de control a unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, se spune în comunicat.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice, mult succes în noul an școlar!”

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com