Alba Iulia: Teatrul Prichindel alaturi de un artist care are sindromul Down

8 May 2017 10:080 comments

Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia s-a alăturat Asociației Serviciul de Ajutor Maltez în România – Filiala Blaj în dorinţa de a-l ajuta pe Darius Velicea să construiască un moment artistic pentru a participa în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Flori de Speranță.

Organizat de Asociația Down C.E.R. Cluj-Napoca, acest festival va avea loc în perioada 10 – 14 mai 2017, fiind dedicat persoanelor cu Sindrom Down din România, organizat de Asociația Down C.E.R. Cluj-Napoca.

Darius şi echipa teatrului albaiulian, formată din Teodora Popa, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Ramona Mincu Benchea, Viorica Boda, Rareș Bogdan Porca și Piekny Ghiciuc, au construit momentul Zbor, care va fi prezentat în cadrul festivalului Joi, 11 mai 2017, ora 18.00 la Cinematograful Mărăști din Cluj-Napoca.

„Am fost bucuroși să îl ajutăm pe Darius folosind mijloace artistice specifice teatrului în această poveste emoționantă. Actorii teatrului de păpuși au lucrat în scenă alături de Darius cu multă afecțiune și sensibilitate, până la urmă teatrul este o terapie pentru toți. Faptul că Darius suferă de Sindromul Down nu a afectat deloc munca din cadrul momentului artistic, ba din contră, a adus foartă multă emoție și bună dispoziție. Am descoperit în cadrul acestui proiect un adolescent inteligent, creativ, ascultător și cu o dorință extraordinară de a face echipă cu cei implicați. Mulțumesc colegilor mei care au fost voluntari în proiect, Consiliului Județean Alba și SC. Livio Dario S.R.L, pentru că împreună am făcut posibilă prezența lui Darius în acest eveniment. Această întâmplare minunată a fost pentru noi toți o frumoasă lecție de viață”, a declarat managerul teatrului de păpuşi, Ioana Bogățan.

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com