Alba: Protocol de colaborare intre DSP si Ordinul Asistentilor

13 February 2017 10:020 comments

Alexandru Sinea Gratiela Indreica

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) filiala Alba au parafat vineri, 10 februarie 2017, un protocol de colaborare.

Protocolul a fost semnat de Alexandru Sinea (DSP Alba) şi Graţiela Indreica (Ordinul Asistenţilor) şi prevede, între altele,  promovarea unui stil de viață sănătos, identificarea nevoilor de servicii de sănătate, dar mai ales creșterea calității serviciilor medicale.

Directorul DSP Alba a precizat: „Dorim să avem colaborări eficiente cu toți factorii decizionali din domeniul sanitar, administrativ, și nu numai, de pe urma cărora să câștige cetățeanul, prin îmbunătățirea serviciilor medicale de la nivelul județului”.

„Relațiile dintre cele două instituții se vor întemeia pe conceptele de parteneriat, respect reciproc şi bună credinţă în procesul de armonizare a intereselor lor specifice; în procesul conlucrării, părţile vor folosi atât mecanismele existente cât şi alte modalităţi specifice de susţinere a colaborării; procedurile concrete de monitorizare a îndeplinirii Protocolului se stabilesc de comun acord; hotărârile rezultate din protocol se adoptă prin consens, în condiţii de transparenţă.

Protocolul are scopul de susținere reciprocă în campaniile de promovare a sănătății și educație pentru sănătate, cât și participare la studii de cercetare în domeniul sanitar”, se arată într-un comunicat al DSP Alba.

Cele două instituţii doresc să promoveze unui stil de viață sănătos, identificarea nevoilor de servicii de sănătate, inclusiv de educație pentru sănătate, creșterea calității serviciilor medicale și colaborare în diferite forme de educație medicală continuă.

OAMGMAMR ALBA asigură formatori acreditați ANFPA în formare medicală continuă, participă în campaniile de promovare a sănătății prevăzute în Programul Evaluare, Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate și oferă suport logistic și de resurse umane în realizarea studiilor.

 

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com