Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia si-a dublat spatiul

1 March 2017 12:360 comments

Profesorul albaiulian Sebastian Onac, cel care coordonează Centrul Maria Beatrice este bucuros. Spaţiul terapeutic al Centrului s-a dublat, aşa afirmă Sebastian Onac, preşedintele Asociaţiei Non-Guvernamentale Maria Beatrice, Alba Iulia.

„Astăzi, 28 februarie 2017, exact la 5 ani de la intrarea primilor copii în terapie la Centrul Maria Beatrice-Alba Iulia, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia au aprobat în unanimitate extinderea Centrului astfel încât începând de la această dată, Centrul va avea în total, 1000 mp de terapie. De asemenea perioada contractuală s-a prelungit la 10 ani, din acest moment.

1.Spațiul extins se află în continuarea spațiului utilizat în prezent de Centrul Maria Beatrice, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice- Cetate Alba Iulia.

2.Asociația non-Guvernamentală Maria Beatrice își asumă cheltuielile de amenajare și transformare a noului spațiu, fără modificări structurale, în spații cu specific terapeutic.

3.Centrul se extinde pentru a putea asigura tratamente medicale post traumatice și post operatorii la copii cu vârsta între 6 luni și 18 ani, nu doar cu dizabilități.

4.Mai mult, secția de Kinetoterapie și Motricitate Specială a Universității 1 Decembrie 1918, Alba Iulia este autorizată în vederea acreditării și în parteneriat cu Centrul Maria Beatrice, care este centru de practică penstru studenții facultății, astfel că prin lărgirea și îmbunătățirea cadrului terapeutic și cel administrativ, în ceea ce privește respectarea standardelor legale de funcționare creăm bunele premise de acreditare a specializării Kinetoterapie și Motricitate Specială a Universității 1 Decembrie 1918, Alba Iulia, Centrul Maria Beatrice fiind licențiat în luna februarie 2017, pentru următorii 5 ani de activitate. Ne dezvoltăm împreună.

5.Extinderea vine ca un răspuns la nevoia dezvoltării de noi terapii în ideea de a acoperi o plajă cât mai largă din nevoile copilului beneficiar și pentru a face față numărului tot mai mare de beneficiari care accesează serviciile centrului. Este cel mai frumos cadou pe care Primăria și Consilierii Locali ai Municipiului Alba Iulia îl puteau face pentru a marca 5 ani de existență ai Centrului !

6.Doar în anul 2016 au beneficiat de tratament de medie și lungă durată în cadrul Centrului 171 de copii cu afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculoscheletale din Alba Iulia și din întreaga țară.

7. Toate cheltuielile de amenajare și dotare a noilor spații terapeutice se vor realiza din fonduri strânse de Asociația Maria Beatrice, prin redirecționarea a 2% pe venit de către salariați și din sponsorizări ale persoanelor juridice”.

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com