Deputatul Florin Roman le-a pus colegilor din comisia juridica melodia „Transilvanie mareata”

20 June 2017 12:370 comments

Deputatul de Alba Florin Roman s-a aflat astăzi în prim plan în comisia juridică din Camera Deputaţilor.

Toată presa l-a înconjurat pe Roman după ce acesta a pus la telefon o melodie patriotică: „Transilvanie măreaţă”, interpretată de Grupul Stejarul din satul Daneş.

Deputatul liberal Florin Roman a argumentat faptul că dacă se acceptă concesiile social-democraţilor promise UDMR-ului „se vor enclaviza 318 localităţi din Ardeal cu 4 milioane de locuitori”.

În schimbul sprjinului votului maghiarilor în Parlament, PSD promisese UDMR-ului câteva concesii, cele mai importante fiind: ziua de 15 martie să fie declarată oficial Zi a Maghiarilor, localităţile cu minorităţi de 10 la sută dintr-o localitate să aibă acces la o administraţie în limba minoritară.

Până la urmă PSD-ul a renunţat la concesiile făcute UDMR-ului, concesii menite să atucă voturile UDMR alături de alianţa PSD-ALDE în ziua de miercuri, 21 iunie, când se votează moţiunea împotriva Guvernului Grindeanu. Voturile UDMR erau necesare pentru ca liderii PSD să fie siguri că îl pot înlătura pe rebelul Sorin Grindeanu de la şefia Guvernului.

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com