Florin Roman: Centenarul Unirii de la Alba Iulia, sabotat in Parlament

3 May 2017 13:170 comments

Coaliția PSD-ALDE-UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii (comunicat – 2 mai)

Coaliția PSD-ALDE-UDMR și-a făcut un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizează Centenarul Unirii.

În cadrul ședinței comune a Comisiilor pentru administrație și cultură ale Camerei Deputaților, această coaliție a respins în bloc toate amendamentele depuse de mine la proiectul privind ,,Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”. Aceste amendamente vizau realizarea Monumentului Unității Naționale în municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, lucrări de reabilitare la Sala Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018, precum și lucrări de reabilitare și consolidare la Muzeul Unirii din municipiul Alba Iulia până la 1 noiembrie 2018.

De asemenea, am solicitat, tot printr-un amendament depus la acest proiect, ca Departamentul CENTENAR, care are ca obiectiv coordonarea la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și Primului Război Mondial, să își desfășoare activitatea în municipiul Alba Iulia, până la 1 decembrie 2018.

Niciunul dintre aceste amendamente menite să contribuie la aniversarea în condiții onorabile a Centenarului Marii Uniri nu a fost adoptat, semn că actuala putere nu dă nici doi bani pe evenimentul aniversar de anul viitor sau pe actul istoric al Marii Uniri.

Solicit coaliției aflate la putere și Guvernului Grindeanu să prezinte public proiectele destinate Centenarului Unirii, finanțarea de care beneficiază de la buget, precum și termenele pentru finalizarea lor.

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com