Fugarul Sebatian Ghita, prins in Serbia

14 April 2017 07:180 comments

Fugarul Sebastian Ghiţă a fost identificat de poliţiştii din Serbia, iar acum este în custodia Poliţiei din Belgrad. În momentul reţinerii sale, Ghiţă era cu fratele său şi avea acte de identitate slovene.

Sebastian Ghiţă a fost căutat în ultimele 4 luni de către poliţiştii români, fiind citat la audieri la DNA Ploieşti. În presă s-a speculat că Sebastian Ghiţă se afla în străinătate: s-a vorbit de Israel, Dubai, Turcia şi Serbia.

Ghiţă a dispărut în ziua de 20 decembrie 2016, deşi teoretic el era supravegheat de poliţişti. În aceeaşi zi a rămas şi fără imunitatea parlamentară, el nemaifiind ales ca deputat.

În seara de 19 decembrie 2016, Sebastian Ghiţă a fost prezent la o recepţie a SRI, în Bucureşti, datorită calităţii de membru al Comsiei parlamentare de control a serviciului. Ultima localizare a lui Ghiţă este 19 decembrie 2016, în jurul orei 23.00, pe DN 1, spre Ploieşti. Maşina lui Ghiţă a fost urmărită de poliţişti pe autostradă, cu ajutorul GPS-ului. Deşi poliţiştii au găsit maşina lui Ghiţă acasă la el, fostul deputat nu a mai fost găsit…

În momentul prinderii sale, pe numele lui Ghiţă existau mandate Europol şi Interpol. Extrădarea lui Ghiţă către România ar putea dura şi 7 luni, cum s-a întâmplat în alte cazuri.

Sebastian Ghiţă este un prieten de-al fostului premier PSD Victor Ponta. Ghiţă a avut relaţii privilegiate cu anumiţi şefi din SRI (adjunctul şefului SRI Florian Coldea este doar unul din ei) şi DNA. Firmele de IT ale lui Ghiţă au primit zeci de contracte cu instituţiile statului român.

Ghiţă a înfiinţat un partid extremist, PRU, în care trebuia să vină şi Victor Ponta, dacă partidul intra în parlament la alegerile din decembrie 2016.

Foto: stiripesurse.ro

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com