Greva angajatilor Garzii de Mediu sustinuta de un deputat de Alba

12 May 2017 06:500 comments


Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci se alătură sindicaliştilor din Garda Naţională de Mediu care a declanşat greva generală.

„Greva angajaţilor Gărzii de mediu justificată pe deplin – miercuri voi depune amendamente la Legea salarizării”.

Deputatul PNL Claudiu Răcuci susţine cererile angajaţilor Gărzii de mediu şi ale agenţiilor de mediu şi spune că salarizarea derizorie şi inechitabilă din sistem justifică disperarea acestora şi declanşarea grevei pe termen nelimitat.

„Am observat că PSD nici nu a început să dea măriri de salarii şi pensii şi deja este mult mai harnic la luat bani din buzunarele românilor! Au început mai întâi cu născocirea de noi impozite şi taxe cum este absurdul impozit pe gospodărie, au continuat apoi cu ameninţări de tăiere a ajutoarelor sociale, iar acum au găsit salvarea naţională în plafonarea indemnizaţiilor pentru mame. Sub toată această perdea de fum împânzită şi întreţinută de o guvernare PSD incompetentă, problemele reale ale economiei şi societăţii sunt total ignorate. Economia dă semne evidente de gâfâială pentru că este încurcată de acţiunile Guvernului şi nu încurajată! Deja semnalele sunt cât se poate de clare şi se văd în banii strânşi la buget, mai puţini cu cca. 2 miliarde de lei pe lună faţă de ceea ce a promis domnul Liviu Dragnea că va face Guvernul său. Am fost printre cei care am arătat încă de la începutul anului că nici măcar la ANAF nu sunt bani de salarii decât până cel mult în noiembrie. De asemenea, am mai arătat că, în instituţii cheie, care se ocupă de controale, de aplicarea de sancţiuni şi de apărarea unor domenii strategice, încadrate în domeniul siguranţei naţionale, cum este mediul, salariile sunt mizerabile! Nu sunt nici primul şi nici singurul care a arătat că tot personalul din domeniul public implicat în gestiunea problemelor de mediu este plătit puţin peste salariul minim pe economie! Faptul că angajaţii Gărzii de mediu declanşează greva pe termen nelimitat, nu mă miră! Cred că este total justificată acţiunea angajaţilor şi ea reflectă disperarea la care au ajuns aceşti oameni. La fel de neagră este situaţia şi la agenţiile pentru protecţia mediului. Şi, de parcă nu ar fi îndeajuns, am studiat şi eu grila de salarizare propusă de doamna Vasilescu. Nici acolo nu se află soluţia pentru aceştia! Vor continua să fie extrem de prost plătiţi, puţin peste salariul minim, deşi au o responsabilitate uriaşă pentru cam tot ceea ce se face în ţara asta. Cred că intenţionat sunt lăsaţi să se zbată în sărăcie, căci, altfel, nu reuşesc să îmi justific. Pentru acest motiv, voi depune mâine, mai multe amendamente la proiectul PSD de salarizare. Vreau să văd cu ochii mei dacă doamna ministru Vasilescu va avea curajul şi se va opune. Sper că nu va spune că un salariu de 2.000 de lei pentru un angajat de la mediu este un venit uriaş, aşa cum spune acum că indemnizaţiile mamelor sunt nesimţite” , a mai adăugat deputatul PNL.

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com