INFRACTIUNI RUTIERE

16 aprilie 2018 20:310 comments

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, Birourilor/Compartimentelor Rutiere, în colaborare cu poliţişti din cadrul Birourilor/ Formațiunilor de Ordine Publică/Secțiilor de Poliție Rurală, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au organizat o acţiune cu efective suplimentare, pe raza judeţului Alba, pentru  creșterea gradului de disciplină rutieră.

 

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 498 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 59120 lei.

 

Din totalul de 498 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate 204 sancţiuni pentru viteză excesivă, 1 sancțiune pentru depăşire neregulamentară, 93 de sancţiuni aplicate pietonilor, 12 sancţiuni pentru neacordare prioritate pietoni, 4 pentru neacordare prioritate autovehicule şi 184 de sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri rutiere.

 

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au reţinut şi 23 de premise de conducere.

 

 

  •  

Mandat executat

 

La data de 13 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Ocna Mureş l-au depistat şi reţinut pe un bărbat de 32 de ani, Z.G.I., din Teiuş, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Aiud.

 

Bărbatul a fost condamnat la 8 luni si 389 zile închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

 

Acesta a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Cercetaţi pentru furt

 

Poliţiştii aiudeni au identificat, in flagrant,  pe C.G. de 50 de ani si pe C.A. de 22 de ani, ambii  din Aiud, ca persoane bănuite de furtul unor deşeuri de fier vechi, dintr-o societate comercială. 

 

La data de 13 aprilie a.c., poliţiştii Biroului de Investigații Criminale  din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud i-au prins în flagrant pe C.G. de 50 de ani si pe C.A. de 22 de ani, ambii  din Aiud, care aveau asupra lor cantitatea de 11 kg  deșeuri de fier vechi  sustras din incinta unei societăţi comerciale. 

 

Cantitatea de fier a fost ridicata si restituita societăţii  prejudiciate.

 

Faţă de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

  •  

 

Poliţiştii de siguranță publică din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, au identificat, in flagrant,  pe M.I. de 35 de ani, din Săsciori, ca persoană bănuită de furtul unor bunuri, în valoare de 90 lei, dintr-o societate comercială. 

 

La data de 14 aprilie a.c., poliţiştii siguranță publică din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au prins în flagrant pe M.I. de 35 de ani, din Săsciori, care a sustras bunuri, în valoare de 90 lei, dintr-o societate comercială. 

 

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat societăţii prejudiciate.

 

Faţă de M.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

 

  •  

Infracțiuni rutiere

 

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei şi ai Postului de Poliţie Şona, în timp ce acţionau pe DJ107-strada  Principala, din satul Lunca Târnavei, comuna Şona, au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de un bărbat de 76 de ani, din Şona, judeţul Alba.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

 

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul  fără permis de conducere.

 

 

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 13.05, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada Mureşului din municipiul Alba Iulia, au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de un bărbat de 63 de ani, din Alba Iulia.

 

Datorita faptului ca T.C.  emana halena alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0.53 mg/l alcool pur in aerul expirat. 

         

Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Județean Alba, unde i-au fost recoltate doua mostre biologice de sânge la interval de o ora in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

  •  

 

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 24.00, poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au oprit, pentru control, pe str. Lalelelor din municipiul Alba Iulia, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din Alba Iulia.

 

Datorita faptului ca S.F. emana miros de alcool s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare a alcoolemiei de 1,13 mg/l alcool pur in aerul expirat. 

        

Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Județean Alba, unde i-au fost recoltate doua mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

  •  

 

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii Postului de Politie Doștat în timp ce  executau serviciul de patrulare pe  DJ 106I, pe raza com. Șpring, sat Vingard, au oprit, pentru control, un autoturism ce era condus de un tânăr de 23 de ani, din Şpring, judeţul Alba.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul avea permisul de conducere suspendat.

 

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul cu permisul de conducere  reținut.

  •  

 

 

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii Secției 7 Politie Rurala Sebeș, au oprit, pentru control, pe raza comunei Șugag, strada Valea Mărtiniei, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Şugag.

 

Datorita faptului ca O.D. emana miros de alcool s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat. 

        

Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Municipal Sebeş, unde i-au fost recoltate doua mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com