Palatul Culturii din Blaj nu va fi inaugurat pentru ca mai are nevoie de… bani pompati

19 September 2017 13:570 comments

Acuzaţii cu iz de ghicitoare: preşedintele ALDE Alba spune că Palatul Culturii din Blaj nu va fi ianugurat pe 20 septembrie 2017, aşa cum a fost anunţat în primăvara anului 2017. Motivele…

Ioan Lazăr, preşedintele ALDE Alba: „Aştept ca primarul mult iubit al Blajului să redeschidă Palatul Culturii la 81 de ani de la deschidere. Palatul trebuia să fie deschis pe 20 septembrie (2017) în prezenţa unor reprezentanţi ai Casei Regale. Dar am motive să nu cred că se va redeschide. Eu nu ştiu, presa a fost invitată ?”

„Din cunoştiinţele mele s-au pompat miliarde de lei vechi… de la contribuabili, CJA şi Primăria Blaj. Poate ştiaţi, dacă nu vă spun eu: primarul din Blaj este favoritul dlui Dumitrel. Tot timpul primeşte cei mai mulţi bani de la Consiliul Judeţean Alba. Poate nu-l deschide ca să mai pompeze bani acolo !? V-a invitat domnul primar la deschidere ? Pe domnul Dumitrel nu îndrăznesc să-l întreb. Mă întrebam cine va participa din partea Casei Regale. Poate Mircea Trifu. Din informaţiile mele nu se va deschide în 20 septembrie 2017. O astfel de locaţie trebuie să îndeplinească anumite condiţii de siguranţă sau bani suplimentari. O amânare este inevitabilă…”, a mai spus Ioan Lazăr.

În 15 martie 2016 Radio Blaj spunea că Palatul Cultural va fi inaugurat în vara anului… 2016.

http://www.radioblaj.caritas-blaj.ro/?blaj-palatul-cultural-finalizat-%C3%AEn-mai-inaugurat-la-sf%C3%A2r%C5%9Fitul-verii,1167

Primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, afirma în martie 2016, conform Radio Blaj: „Lucrările la Palatul Cultural sunt în grafic. Stiţi că suntem în asocierea cu Consiliul Judeţean Alba. Deşi lucrările se vor fi termina în jurul datei de 15 mai 2016, preşedintele Ion Dumitrel nu doreşte să facem inaugurarea oficială în acea perioadă, pentru că aceasta ar coincide cu campania electorală. Sunt total de acord cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru că nu putem lega un asemenea obiectiv de o banală campanie electorală. Palatul Cultural este unul dintre cele mai importante obiective ale Blajului, are o importanţă extraordinară din toate punctele de vedere şi atunci nu putem să legăm redeschiderea acestuia de o campanie electorală. Totuşi, vrem să le arătăm blăjenilor că ne-am ţinut de cuvânt atunci când am promis că vom finaliza lucrările până în luna mai 2016 şi o să facem câteva zile de tipul ‘porţi deschise’, în care doritorii pot să viziteze Palatul Cultural, să vadă lucrarea în sine, dar fără să existe evenimente speciale organizate, precum şi fără tăieri de panglici, aşa cum se obişnuieşte la inaugurări. Probabil că vom pune la dispoziţie şi nişte ghizi, care îi vor conduce pe vizitatori pe scenă şi prin toate sălile Palatului Cultural.

Apropo de scenă, vreau să vă anunţ că am avut o licitaţie, separată decât proiectul de reabilitare, care a fost câştigată de departamentul pentru amenajări scene din compania Bosch, unul dintre cele mai mari din lume, care a făcut scene pentru marile teatre şi săli de spectacole din lume. Noi nu am avut atâţia bani pentru o asemenea scenă, dar prin această lucrare există o subvenţie foarte consistentă din partea Bosch-ului, pentru că ei au dorit şi nici nu au conceput ca scena Palatului Cultural din Blaj să fie făcută de altcineva, ţinând cont de faptul că ei au o dezvoltare economică serioasă aici. Văzând din pliante cum arată echipamentele ce vor fi montate pe viitoarea scenă a Palatului Cultural, aceasta va fi cel puţin una dintre cele mai bune din ţară, dacă nu chiar din lume, pentru toate categoriile de spectacole: musicaluri, teatru, operă, operetă, proiecţie de filme, tot ceea ce putem gândi legat de această scenă.

Palatul Cultural este unul multifuncţional, scaunele nu sunt fixe, se pot face expoziţii, se pot face alte prezentări, vrem să-i dăm viaţă acestui edificiu. Efectiv dorim ca această clădire, în care s-a investit foarte mult, să fie una care să folosească blăjenilor, indiferent de domeniu. Totul este să păstrăm totul la parametrii la care a fost construit şi eu pot să promit că, atâta timp cât eu voi fi primarul acestui oraş, Palatul Cultural se va afla la acelaşi nivel cu cel pe care îl va avea în ziua când va fi finalizat, adică în luna mai, când vom face recepţia lucrărilor”.

Sursa foto: Radio Blaj

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com