PESTE 110 INTERVENŢII ALE POLIŢIŞTILOR DIN ALBA, ÎN ULTIMELE 72 DE ORE

4 December 2017 20:000 comments

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la peste 110 evenimente, au aplicat 218 sancțiuni contravenţionale şi au constatat 39 de infracţiuni. Au fost intensificate acţiunile de menţinere a climatului de siguranţă publică astfel încât, nu au fost înregistrate fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, infracţiuni grave sau accidente în urma cărora vreo persoană să-şi piardă viaţa.

În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie a.c., în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Alba au constatat  39 de infracţiuni, dintre care 30 de natură judiciară, 5 la regimul rutier şi 4 de altă natură.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, au fost aplicate 218 sancţiuni, în valoare de 56.766 lei, din care 46 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 167 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, două la Legea 12/1990 privind comerţul ilicit, două la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi una la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.   

Totodată, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

S-a intervenit la 113 evenimente, din care 103 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

În continuare, poliţiştii vor fi zilnic la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 

Exemple:

 

La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 01.45, poliţiştii posturilor de poliţie Calnic şi Gârbova, în timp ce acţionau în patrula intercomunală, pe raza comunei Gîrbova, l-au depistat pe un minor de 18 ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 03 decembrie a.c., în jurul orei 04.45, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe DN 67 C, pe raza comunei Săsciori, l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din municipiul Sebeş, în timp ce conducea un autoturism ce avea autorizaţia provizorie de circulaţie expirată din luna septembrie 2017.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

 

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com