POLITIA ALBA-LA DATORIE!

11 January 2018 20:280 comments

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la 28 de evenimente, au aplicat 167 de amenzi şi au constatat 28 de  infracţiuni.  

La data de 10 ianuarie a.c., poliţiştii din Alba au intervenit la 28 de evenimente, din care 22 solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost constatate 28 de infracţiuni şi au fost aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  45.965  lei, din care 5 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 160 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Dintre sancţiunile aplicate la regimul rutier, 50 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză. 

Au fost reţinute 24 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care unul pentru alcool şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor vor continua.

Alege viaţa!

 

Şoferii care pun în pericol circulaţia rutieră, angajându-se în depăşiri neregulamentare – în atenţia poliţiştilor din Alba. Într-o singură zi au fost depistaţi 21 de conducători auto care au încălcat regulile privind depăşirea. În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 141 de amenzi, au reţinut 24 de permise de conducere şi au constatat 3 infracțiuni rutiere. 

 

La data de 10 ianuarie a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate nerespectării, de către conducătorii auto, a normelor rutiere privind depăşirea.

 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale, din care 21 pentru depăşire neregulamentară.

 

Au fost reţinute 24 permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 36.245 lei.

 

 

Poliţiştii din Blaj, împreună cu  RAR –ul, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost verificate 28 de autovehicule, la 7 dintre ele fiind constatate defecţiuni tehnice.

 

La data de 10 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din Blaj, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza municipiului Blaj, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

 

Cu această ocazie, au fost controlate 28 de autovehicule, la 7 dintre acestea fiind identificate diverse defecţiuni tehnice. Conducătorii acestora au fost sancţionaţi  contravenţional.

 

Alţi 9 conducători auto au fost amendaţi, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 2.030 lei.

 

Totodată, pentru două dintre autovehiculele identificate cu defecţiuni, au fost retrase certificatele de înmatriculare.

Infracțiuni rutiere

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din comuna Sîncel, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din municipiul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 15.45, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din Apoldu de Sus, în timp conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 17.15, poliţiştii Postului de Poliţie Abrud l-au depistat pe un tânăr de 24 de ani, din Reghin, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 74A, pe raza localităţii Roșia Montană, având permisul de conducere suspendat.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Accident rutier produs de un şofer aflat sub influenţa alcoolului

În noaptea de 10/11 ianuarie a.c., în jurul orei 02.30, Poliţia oraşului Cugir a intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier produs pe strada George Coșbuc din oraş.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că  un tânăr de 28 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestui a şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultata valoarea de 0,65 mg /l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului, doi tineri, de 28 şi 25 de ani, din Cugir, pasageri în autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

Amplasarea radarelor în data de 13 ianuarie 2018

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac        

 

         

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com