POLITIA VEGHEAZA

20 December 2017 19:320 comments

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au aplicat amenzi în valoare de peste 33.000 lei, au constatat 19 infracţiuni, au intervenit la 39 de evenimente şi au confiscat 70 de brazi de Crăciun.

La data de 18 decembrie a.c., poliţiştii din Alba au intervenit la 39 de evenimente, din care 38 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost constatate 19 infracţiuni şi au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.130 lei, din care 18 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 81 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor efectuate în locurile de comercializare a pomilor de Crăciun şi în pieţe, au fost confiscaţi 70 de brazi. 

Dintre sancţiunile aplicate pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 13 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză şi două pentru conducere sub influenţa alcoolului.   

Au fost reţinute 6 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care două pentru alcool.

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor vor continua.

Scutul Pădurii

Poliţiştii au confiscat 70 de pomi de Crăciun, în urma unor controale făcute pe arterele rutiere din zona Munţilor Apuseni şi pe o stradă din Blaj. Acțiunilor de combatere a ilegalităţilor legate de tăierea, transportul şi comercializarea materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun, vor continua.

La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 0.15, poliţiştii Serviciul de Ordine Publică din IPJ Alba, în timp ce acţionau pe  DN 74, pe raza localităţii Ciuruleasa, au depistat o autoutilitară, condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Ciuruleasa, ce transporta 19 pomi de Crăciun, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de însoţire.

Pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Abrud, iar faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tot ieri, poliţiştii din Abrud au l-au depistat, pe raza comunei Bucium, pe un bărbat de 33 de ani, din Abrud, în timp ce transporta, cu un autoturism, 12 pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta nici un document de provenienţă şi transport.

Şi în acest caz, brazii au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Abrud, pentru valorificare.  

O situaţie similară au constatat poliţiştii din Baia de Arieş, care au depistat un bărbat din comuna Poşaga ce transporta cu o autoutilitară, 3 brazi de Crăciun, fără a deţine niciun document legal de provenienţă şi transport.

Poliţiştii din Blaj au identificat 4 bărbaţi ce oferea spre comercializare, pe strada  Mitropolit Andrei Șaguna din Blaj, 36 de brazi de Crăciun, cu toate că locaţia respectivă nu este autorizată pentru acest tip de comerţ.

Cei 4 bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, conform art.1 din Legea 12/1990 privind comerţul, iar brazii au fost confiscați și predați Ocolului Silvic Blaj, pentru valorificare.

Depistat în timp ce conducea sub influenţa alcoolului

La data de 18 decembrie a.c.,în jurul orei 06.00, patrula intercomunală formată din poliţişti ai posturilor de poliţie Săsciori şi Gârbova l-au depistat pe un bărbat de 56 de ani, din judeţul Covasna, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 C, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Accident rutier

La data de 18 decembrie, în jurul orei 17.30, un bărbat de 62 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia,  nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 35 de ani, din comuna Ighiu, ce era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, marcată şi semnalizată în mod corespunzător, acroşând-o.

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com