Politistii din Alba-mereu la datorie!

11 June 2018 20:370 comments

Cercetat, în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie

 

Poliţiştii din Alba Iulia l-au identificat, cu operativitate, pe un tânăr bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. Vineri, după amiază, i-ar fi smuls poşeta unei vârstnice, în timp ce aceasta se afla în parcarea unui bloc din Alba Iulia. Prejudiciul a fost recuperat integral, iar tânărul a fost reţinut. Va fi cercetat în stare de arest preventiv.

 

La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 15.20, Poliţia Municipiul Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că unei femei în vârstă de 83 de ani, din Alba Iulia, i-a fost sustrasă, prin violenţa, poşeta, în timp ce se afla în parcarea unui bloc de pe strada Vasile Alecsandri.

 

Imediat, în zonă, s-au deplasat poliţişti de investigaţii criminale şi de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, iar în urma cercetărilor efectuate, aceştia au reuşit să identifice persoana bănuită de comiterea tâlhăriei, un tânăr de 18 ani, din Alba Iulia.

 

Se pare că acesta ar fi urmărit-o pe vârstnică, până când a ajuns într-o zonă izolată, şi ar fi deposedat-o, prin violenţă, de poşeta în care avea acte şi o sumă de bani.

 

Întregul prejudiciu a fost recuperat şi restituit păgubitei.

 

Poliţiştii l-au reţinut pe tânăr, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, iar în cursul zilei de sâmbătă, 9 iunie, l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Procurorii l-au prezentat instanţei de judecată, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, emiţând, pe numele lui un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Reţinut de poliţişti

 

Poliţiştii din Aiud l-au reţinut pe un bărbat din municipiul Bucureşti ce este cercetata pentru furt şi conducere fără permis. Acesta ar fi furat plăcuţele de înmatriculare a unui autoturism parcat după care a alimentat maşina sa la o staţie de carburanţi din Aiud, plecând fără să plătească.

 

 La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 24.00, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către angajatul unei staţii de carburant cu privire la faptul că şoferul unui autoturism a alimentat cu combustibil în valoare de 395 de lei şi a plecat fără să plătească.

 

La scurt timp de la sesizare, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Aiud, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică şi de poliţiştii din Teiuş   l-au depistat pe un bărbat de 34 de ani, din municipiul Bucureşti, bănuit de comiterea furtului.

 

Se pare că, în noaptea de 8/9 iunie a.c., bărbatul, fără a poseda permis de conducere, ar fi condus un autoturism din municipiul Cluj Napoca până în comuna Unirea, judeţul Alba, loc din care ar fi sustras plăcuţele de înmatriculare ale unui autoturism parcat în apropierea unui bloc de locuinţe. Ulterior ar fi montat plăcuţele pe autoturismul său, iar în municipiul Aiud ar fi alimentat cu carburant, fără să plătească.

 

Bărbatul şi-ar fi continuate drumul înspre Alba Iulia, iar pe drum a aruncat plăcuţele de înmatriculate sustrase din localitatea Unirea.

 

Acesta a fost identificat, de poliţişti, pe raza oraşului Teiuş, fiind reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de  furt calificat, conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, care a dispus, faţă de acesta, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

 

 Cercetările sunt continuate.

 

Cercetat pentru conducere fără permis şi furt

 

Poliţiştii din Zlatna l-au depistat pe un bărbat, din judeţul Vâlcea, în timp ce, fără a poseda permis, conducea un autoturism în care se aflau doi viţei furaţi din judeţul Sibiu.    

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 03.45, poliţiştii de siguranţă publică din Zlatna, în timp ce acţionau pe D.N. 74, pe raza localităţii Pătrîngeni, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism ce circula în direcţia Alba Iulia – Zlatna.

 

Şoferul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, fiind găsit, abandonat, pe strada Gării din Zlatna.

 

În autoturism, pe bancheta din spate, au fost găsiţi doi viţei, de cca. 6 săptămâni, pe care poliţiştii i-au scos din autoturismul abandonat şi i-au lăsat în custodia unui cetăţean din zonă.

 

Ulterior, polițiștii l-au identificat pe şoferul autoturismului, un tânăr de 29 de ani, din comuna Olanu, judeţul Vâlcea, ce nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Din cercetări a rezultat că cei doi viţei găsiţi în autoturismul abandonat de acesta ar fi fost furaţi din comuna Jina, judeţul Sibiu.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt şi conducere fără permis precum şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise aceste fapte.

 

Alege viaţa!

 

În săptămâna trecută, 24 de şoferi au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului. 13 dintre ei s-au ales cu dosare penale, iar faţă de 11 a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Poliţia rutieră Alba reaminteşte conducătorilor auto că şofatul este incompatibil cu consumul de alcool.

În săptămâna 4 – 10 iunie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat, în conformitate programul European TISPOL-ALCOHOL, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa alcoolului.

 

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 757 de abateri contravenţionale de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, pe care le-au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 137.050 lei, 11 dintre acestea fiind aplicate pentru consum de alcool.

 

Totodată, au fost reţinute 41 de permise de conducere şi au fost constatate 27 de infracțiuni la regimul rutier, din care 13 de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Poliţia rutieră Alba reaminteşte conducătorilor auto că şofatul este incompatibil cu consumul de alcool şi le readuce în atenţie câteva aspecte legate de aceasta.

 

  • Conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice are efecte deosebit de periculoase, întrucât alcoolul încetineşte timpii de reacţie, creează dificultăţi în aprecierea vitezei şi a distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitatea de concentrare.
  • Şansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice.
  • Potrivit prevederilor legale, în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

  • În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, acestea se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 03.45, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce efectuau serviciul de patrulare intercomunală pe raza comunei Galda de Jos, la intersecția DJ 107 H cu DJ 107 K l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din comuna Galda de Jos, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, în timp ce acţionau pe raza localităţii Șard, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de o tânără.

 

Aceasta nu a oprit la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea sa, reuşind să o oprească, în scurt timp.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatata că tânăra nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de aceasta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 18.50, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, în timp ce acţionau pe raza comunei Cetatea de Baltă, l-au depistat pe un bărbat de 68 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

 

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei    l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Sâncel, în timp ce conducea un moped, pe raza comunei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de   0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de mopedist,  cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

 

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 18.40, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în timp ce acţionau pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia, l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

Accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool

 

La data de 10 iunie a.c.,  în jurul orei 16.50, pe DC 59, pe raza localităţii Valea Vinţului, un tânăr de 29 de ani, din comuna Vinţu de Jos, în timp ce circula cu o motocicletă, a pierdut controlul asupra acesteia şi l-a acroşat pe un bărbat de 35 de ani, ce circula cu o bicicletă, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale uşoare.

 

Ulterior producerii accidentului, motociclistul a părăsit locul producerii lui, fiind identificat, de poliţişti, la domiciliu.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posadă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motocicleta nu este înmatriculată sau înregistrată, iar în urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Atât motociclistul cât şi biciclistul au fost conduşi la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge şi stabilirea alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi părăsirea locului accidentului.

 

 

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 19.20, pe DJ 106 H, pe raza localităţii Ighiel, un tânăr de 24 de ani, din comuna Poşaga, judeţul Alba, în timp ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă a pierdut controlul asupra acesteia, răsturnându-se pe carosabil.

 

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spitalul din Alba Iulia, pentru îngrijiri medicale.

 

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posed permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar motocicleta nu era înmatriculată în circulaţie.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

 

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 14.40, pe DN 1, la kilometrul 359 + 500 de metri, un bărbat de 47 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Sebeş – Sibiu, nu s-a asigurat în mod corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie, intrând în coliziune cu un autoturism ce circula în aceeaşi direcţie şi era condus de un bărbat de 33 de ani, din Sebeş, după care autoturismul s-a răsturnat în afara carosabilului.

 

În urma accidentului, conducătorul autoturismului şi un tânăr de 23 de ani, din Sebeş, pasager în autoturism, au suferit leziuni corporale şi ai fost transportați la spitalul din Sebeş unde au primit îngrijiri medicale.

 

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, pentru şoferul vinovat de producerea accidentului a rezultat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 12 iunie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                         

 

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com