Taximetristii din Alba Iulia verificati de politisti

18 May 2017 14:570 comments

Miercuri, 17 mai 2017, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, i-au controlat pe taximetriştii din Alba Iulia.

Controalele au vizat modul în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane în regim taxi.

Au fost controlate 62 de taximetre, iar 22 de taximetrişti au fost sancţionaţi contravenţional.

Dintre amenzi, 9 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 5 pentru nerespectarea normelor privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, iar 8 au fost aplicate la Legea 38 din 2003 privind taximetria.

Valarea totală a sancţiunile aplicate este de 3.410 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba REAMINTEŞTE:

Obligaţiile clientului:

Să solicite, să preia și să păstreze bonul client la coborârea din taxi.

Să plătească serviciile prestate de taximetrist, în limita sumei de pe bonul fiscal.

Să acorde sprijin taximetristului în cazul agresării acestuia în timpul efectuării transportului și să anunțe imediat polițiștii în legătură cu aceste evenimente.

Să sesizeze primăria localității de autorizare și filiala județeană a Oficiului de

Protecție a Consumatorilor, după caz, în legătură cu practici neconforme ale taximetristului, sau care au creat prejudicii ori rabat de la calitatea serviciilor.

Să nu ocupe scaunul de lângă taximetrist, dacă există loc disponibil pe bancheta din spate.

Obligaţiile taximetristului:

Să aibă un comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul, respectând conduita de bună practică, conform prevederilor din Cartea taximetristului.

Să respecte solicitările legale ale clientului.

Să elibereze bonuri fiscale la finalul cursei, pe baza cărora va încasa contravaloarea prestației efectuate.

Să nu pretindă ca plată pentru prestația efectuată decât suma din bonul fiscal.  Să transporte clientul la destinație pe traseul optim sau pe traseul solicitat.

Să nu execute activitate de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune pentru poziția de operare respectivă.

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com