UN CRACIUN IN SIGURANTA!

28 December 2017 19:590 comments

În perioada 23-26 decembrie, peste 150 de poliţişti din judeţul Alba au acţionat, zilnic, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică pe perioada Crăciunului, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative deosebite, fapte grave, comise cu violenţă şi nici accidente rutiere în urma căreia vreo persoană să-şi piardă viaţa.

Poliţiştii vor fi, în continuare, la datorie şi vor acţiona zilnic, în stradă, pentru siguranţa cetăţenilor.  

În perioada 23 – 26 decembrie a.c., poliţiştii din Alba au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.

În această perioadă au fost intensificate acţiunile de menţinere a climatului de siguranţă publică astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Alba au constatat 52 de infracţiuni şi 161 de abateri de natură contravenţională, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 44.270 lei.  

Dintre contravenţiile aplicate, 37 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 116 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, una la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 3 la legea 12/1990 privind comerţul şi 4 la alte acte normative.

Totodată, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

A fost depistată o persoană urmărită la nivel naţional şi s-a intervenit la 156 de solicitări ale cetăţenilor, din care 143 au fost făcute prin serviciul de urgenţă 112.

În continuare, poliţiştii vor fi, zilnic, la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 

Exemple:

 

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat-o pe o femeie din comuna Galda de Jos, ca persoană bănuită de comiterea furtului unor bagaje lăsate de proprietar în dulăpiorul special amenajat din incinta unui supermarket din Alba Iulia. Bunurile furate au fost restituite persoanei păgubite.

 

La data de 23 decembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat-o pe o femeie de 27 de ani, din comuna Galda de Jos, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea unui furt, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 22 decembrie.

 

În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în după amiaza zilei de 22 decembrie a.c., ar fi sustras, dintr-un dulăpior pentru bagaje, situat în incinta unui supermarket din Alba Iulia, o sacoşă în care în care erau medicamente şi aparatură folosite în tratamentul diabetului.

 

Întregul prejudiciu a fost recuperat şi restituit persoanei păgubite, iar pe numele femeii a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Urmărit prins

 

La data de 23 decembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Blaj l-au depistat şi reţinut, pe raza municipiului, pe un bărbat de 42 de ani, din Blaj, urmărit la nivel naţional şi internaţional.

 

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie şi se sustrăgea executării pedepsei privative de libertate.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Infracţiuni rutiere

 

La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii de siguranţă publică din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din municipiu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 06.20, patrula intercomunală formată din poliţişti ai posturilor de poliţie Pianu şi Gârbova, l-au depistat pe un tânăr de 24 de ani din comuna Şugag, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 C, prin localitatea Sebeşel, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemie.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii rutieri din Cîmpeni au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe DN 75, pe raza comunei Arieșeni.

 

Un bărbat de 40 de ani, din Arieşeni, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Gîrda de Sus–Arieşeni, a pierdut controlul asupra autoturismului, a ieşit în afara carosabilului, a intrat în coliziune cu un copac după care autoturismul s-a răsturnat.

 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de

0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cîmpeni unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de  27 decembrie în jurul orei 01.30, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier produs pe DN 14 B.

 

Un bărbat de 44 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi a întrat în coliziune cu un capăt de pod.

 

În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale uşoare, fără să rămână internat în spital.

 

Întrucât emana miros de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com