Deschiderea stagiunii Orchestrei de Camera a judetului Alba

20 April 2017 12:420 comments

Flautista britanică Katie Morgan este invitata specială a concertului de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

Evenimentul va avea loc duminică, 23 aprilie, începând cu ora 19.30 la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia şi propune publicului albaiulian o reîntâlnire cu muzica lui W. A. Mozart, J.S. Bach şi E. Elgar. Programul cuprinde: Suita numărul 2 pentru flaut şi orchestră (J. S. Bach), Divertisment în Re Major şi Concertul numărul 2 în Re Major pentru flaut şi orchestră (W.A.Mozart) şi Serenada în Mi Minor pentru orchestră de coarde (E. Elgar).

Concertul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, iar biletul costă 20 de lei pentru adulţi. Intrarea este liberă pentru copii şi tineri. Biletele au fost puse în vânzare şi se găsesc la noul sediu al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, strada Mihai Viteazul nr. 2 (în Centru, fostul sediu al fostului leagăn de copii). Rezervări pot fi făcute la numărul de telefon 0258/ 826410.

„Concertul deschide oficial stagiunea 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba şi presupune un amplu eveniment pregătit în detaliu de colegii din cadrul orchestrei. Suntem onoraţi de prezenţa invitatei speciale din concert, flautista britanică Katie Morgan, o artistă cu recunoaştere internaţională, şi sperăm să fie un eveniment frumos, pe gustul publicului din Alba Iulia”, a declarat Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Katie Morgan este o flautistă concertistă de nivel internaţional născută în Ţara Galilor (Marea Britanie) şi care în prezent îşi desfăşoară activitatea artistica şi didactică în Londra. Flautista a câştigat în decursul timpului numeroase premii, printre care amintim marele premiu International Young Artist Competition. Artista a studiat flautul în Londra la Guildhall School of Music unde a absolvit studiile cu distincţia de prima clasă, având ca profesori flautişti de renume internaţional. Pe lângă însuşirea măiestriei interpretării muzicale la flaut, Katie Morgan a studiat şi muzica de cameră şi a cântat în orchestre prestigioase din Europa. Flautista s-a remarcat şi în cariera didactică predând flautul la nivel profesional din 2007, iar mulţi dintre elevii săi au ajuns să studieze la şcoli de top sau să cânte în orchestre de renume. În prezent solista este foarte căutată în special de compozitori ca să înregistreze muzica lor şi de curând a început un amplu proiect prin care promovează flautele construite de compania Trevor James, un brand important în industria confecţionării flautelor, ne anunţă reprezentanţii Centrului de Cultură.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a fost înfiinţată în Iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având invitaţi de renume printre care amintim pe soprana Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist de renume japonez, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia).

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com