Ziua Limbii Materne sarbatorita la Sebes

17 March 2017 20:370 comments

Manifestările dedicate Zilei Internaţionale Materne au fost organizate la Sebeş de Centrul Cultural „Lucian Blaga”, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga”, în colaborare cu Liceul German Sebeş şi Colegiul Național „Lucian Blaga”.

În cadrul acestor manifestări joi, 16 martie, în vechiul burg săsesc a fost organizat concursul cu tema „Istoria și cultura Municipiului Sebeș – 8 Secole Sebeș – 8 Jahrhunderte Mühlbach”, dedicat elevilor cunoscători ai limbii germane.

Lista câştigătorilor:
Premiul I: David Fechete, Ioana Căutiş – clasa a VI-a A
Premiul II: Alexia Frățilă, Florin Paul Fleşeriu – clasa a VIII-a A
Premiul III: Ioana-Maria Tudor și Roland-Levi Mureşan – clasa a X-a A
Mențiuni: Celia Sandu și Maria-Miruna Jurca din clasa a V-a A, Damaris Hodoroabă și Antonia Eveline Păcurar din clasa a VII-a B, Ema Pienariu și Maria Elena Cheșculescu din clasa a VII-a A, Andreea-Iuliana Coviţe şi Andreea-Rusalina Guţă din clasa a IX-a A, Isaac Șuteu şi David Dondea Maniu din clasa a V-a B, Naomi Liță și Anamaria Măcinic din clasa a VIII-a B, Simina Vişan și Alessandro Prunoiu din clasa a VI-a B.

Efertul elevilor nu putea căpăta o formă bine definită fără aportul profesoarelor Delia Răulea, Ioana Neagu și Verona Onofrei.

Din juriul concursului au făcut parte: prof. Roxana Suciu (Colegiul National „Lucian Blaga” Sebeș), prof. Monica Petruța şi prof. Karin Sârbu (Liceul German Sebeș).

Câștigătorii au fost premiați cu cărți în limba germană și cu diplome, ne anunţă Rodica Hăprean, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeş.

Publicul din Sebeş a avut parte de un spectacol de muzică și dansuri susţinut de Ansamblul „Tradiţii Uiorene” Ocna Mureș, Trupa de Dansuri Săseşti din Sebeş, interpreta Erzsebet Boros, Ansamblul de Dansuri Maghiare „Pipacs” din Ciumbrud, muzică țigănească interpretată de Georgiana Vesa, Gabriela și Nic Matei din Ocna Mureș, Grupul Vocal „Felician Fărcaşiu” din Sebeș și Ansamblul Folcloric „Stejarul” Sebeșel.

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com