Clement Negrut: Trebuie sa constientizam mai mult importanta zilei in care Basarabia s-a unit cu Romania

17 March 2017 21:280 comments

Ziua Unirii Basarabiei cu România (comunicat)

Marţi, 13 martie, Partidul Mişcarea Populară a obţinut un important succes în Parlamentul României prin adoptarea proiectului de lege privind instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională. Este primul proiect al PMP adoptat cu votul majorităţii deputaţilor, o iniţiativă extrem de importanţă pentru românii din România şi din Republica Moldova.

Peste 10 zile, vom aniversa 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara şi pentru prima dată, această zi va avea statutul pe care îl merită. Noi, cei din Partidul Mişcarea Populară acordăm o importanţă deosebită acestor teme legate de identitatea noastră naţională şi luptăm pentru ca memoria înaintaşilor noştri să fie preţuită.

În acest context pot să vă amintesc şi de proiectul de lege prin care Avram Iancu urma să fie declarat „Erou martir al naţiuni române”. Am avut iniţiativa de a lua cuvântul atunci de la tribuna Parlamentului şi spuneam printre altele că „Patriotismul nu se strigă, se afirmă” citândul pe Ioan Raţiu.

Instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională reprezintă o victorie în contextul în care foarte mulţi uită trecutul nostru care ne-a definit ca naţiune, uită că dorinţa de unire a românilor nu se stinge niciodată şi că asta reprezintă o datorie sfântă faţă de cei care au luptat să fim uniţi.

Rămânem fermi şi afirmăm cu tărie că unirea Basarabiei cu România trebuie să fie un proiect major de ţară, în contextul în care în 2018 sărbătorim 100 de ani de la marea unire.

Considerăm că instituirea zilei de 27 martie ca zi naţională în care sărbătorim unirea Basarabiei cu România este un prim pas făcut în conturarea acestui mare obiectiv.

PMP este partidul care în mod constant a susţinut ideea de reîntregire a României, PMP prin parlamentarii săi luptă pentru acest lucru si consideră că trebuie să devină un deziderat comun pentru toată clasa politică.

Clement Negruţ, preşedinte PMP Alba

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com