Deputatul Ioan Dirzu: PSD se tine de cuvant… in privinta salariilor alesilor locali

16 March 2017 14:220 comments

Comunicat: PSD se ţine de cuvânt !

PSD a demonstrat încă o dată că se ține de promisiune. La recenta reuniune a Adunarii Generale a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a promis primarilor că discrepanţa dintre salariile angajaților din primării și cele ale aleșilor locali vor fi eliminate și iată că așa se va întâmpla.

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE și UDMR au venit cu propuneri în Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, astfel ca aleșii locali, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene să beneficieze de majorarea indemnizației cu 30 %.

PSD se ține de cuvânt și susține că salarizarea aleşilor trebuie să fie în raport cu responsabilitatea pe care aceștia o au. Nu e normal ca cel care conduce instituția – primăria sau consiliul județean – să aibă cel mai mic salariu! Printr-un amendament depus la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizațiilor și pentru personalul care ocupă funcții de demnitate publică la nivelul autorităților publice locale.

În document se arată: „Prin derogare de la prevederile art. 1, alin. (1), din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanțe de urgență, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizațiilor de care beneficiază personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, se majorează cu 30% față de nivelul aflat în plată”.

PSD Alba consideră că este o măsură reparatorie, o măsură necesară, amendamentul urmând să reducă situațiile în care unii funcționari vor avea venituri salariale mai mari decât primarul, viceprimarul, președinții și vicepreședinții consiliilor județene, în condițiile în care responsabilitatea aleșilor este mult mai mare.

Alba Iulia, Preşedinte PSD Alba,
16.03.2017 Deputat Ioan Dîrzu

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com