Dorin Nistor: Vânzarea terenului de la Sebeş de 35.789mp (de care sunt interesaţi cei de la ZEWA) a fost aprobată prin HCL nr 184 din 30 Iulie 2013.

4 octombrie 2013 13:540 comments

dorin-nistorAm luat la cunoştinţă de părerea unor politiceni din USL exprimată în mass-media şi constat cu stupoare că sunt persoane care fie habar nu au despre ceea ce vorbesc, fie sunt rău intenţionaţi şi căuta orice prilej în a se băga în seamă . Aici mă refer la aprobarea caietului de sarcini privind vânzarea unui teren, şi nu vânzarea unui teren către Zewa aşa cum se pronunţa unii cu atâta patimă , dar nu se pronunţa asupra adevăratelor probleme.
Dacă ar fi analizat măcar 15 minute actele şi paşii parcurşi în această vânzare ( sau au făcut-o dar nu au înţeles nimic),ar fi putut să înţeleagă unele neconcordante ale caietului de sarcini, dar cred că aceşti politicieni sunt rău intenţionaţi şi fac orice spre a dezinforma şi a crea subiecte false ,metoda prin care vor să ajungă să evolueze în politică. De fapt nu e nici o mirare doar aşa se comporta de când au apărut în scenă politică din Alba.
În şedinţa din 30.09.2013 Consiliul Local Sebeş trebuia să aprobe un caiet de sarcini pentru vânzarea la licitaţie publică deschisă a unui teren de 35.789mp ,deoarece vânzarea s-a aprobat prin HCL nr 184 din 30.07.2013.
Ce trebuie să ştie aceşti politiceni ,care îşi dau cu părerea despre această problemă fără a analiza corect documentaţia anexată la proiectul de hotărâre privind organizarea licitaţiei ,este ca vânzarea nu se face cu dedicaţie ci este un teren scos la licitaţie pentru a fi vândut unui investitor oricare ar fi el şi pentru asta trebuie respectată legea. Cel care nu şi-a făcut treaba este exact d-nul primar Dancila . Spun acest lucru deoarece în caietul de sarcini nu este prevăzută în mod expres obligativitatea celui care va câştiga licitaţia să realizeze vreo investiţie şi nici nu este specificat timpul pentru realizarea acestei investiţii (problema care am semnalat-o în timpul şedinţei dar din păcate d-nul Primar nu a dorit să intelega în a clarifica situaţia ). Nu se specifică ce se întâmpla dacă câştigătorul nu semnează antecontractul pentru că doar după semnarea acestuia se poată face factura urmată de plată, pasi obligatorii în încheierea contractului de vânzare cumpărare în formă autentică(este specificat doar cazul în care ofertantul care a fost desemnat câştigătorul licitaţiei refuză semnarea contractului de vânzare-cumpărare care în această situaţie pierde garanţia).
Mai există şi problema prevederilor art. 13 din L. 50 /1991 care prevede ” terenurile aparţinând domeniului privat al statului sau unităţilor administrativ teritoriale , destinate construirii , pot fi vândute, concesionate sau închiriate prin licitaţie publică, potrivit legii, în condiţiile respectării prevederilor documentaţiilor de urbanism şi de amenajare a teritoriului, aprobate potrivit legii, în vederea realizării de către titular a construcţiei.”
Dacă ne uităm pe certificatul de urbanism şi în raportul de specialitate a celor de la Patrimoniu Transport şi Registru Agricol semnat de d-na Antonescu Daniela şef serviciu constatam că lotul 3 de 6000 mp este compus din 20 de loturi prevăzute pentru construcţia de locuinţe , nicidecum pt construcţii industriale .
Mai mult certificatul de urbanism nr 418/ 24.09.2013 specifică clar următoarele
Regim juridic :
Teren intravilan

Regimul economic
Folosinţă actuală : curţi construcţii.
Destinaţia prin PUG : teren construibil parţial zona exclusiv rezidenţială cu clădiri de tip urban şi parţial cu zona de construcţii industriale .
Interesant că nu e semnat de arhitect şef ci a semnat cineva pt dansul .Cum de la un proiect atât de important nu semnează Arhitectul şef al mun. Sebeş ? Oare pentru că nu se respectă prevederile art. 13 din L.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii?
Având în vedere art. 13 din legea 50/1991 în oglinda cu Certificatul de Urbanism , oare ce au de spus aceşti politicieni care se bagă în toate? Dar primarul Dancila ?
Pornind de la faptul că în 27. 03. 2013 am dat un vot de principiu asupra acestei vânzări , ca în 17. 07. 2013 s-a aprobat această vânzare prin HCL 184 şi totuşi d-nul primar nu a întocmit actele corect şi urgent ( cred că se preta acolo un PUZ) oare cine sabotează investiţiile în Sebeş ? Vă răspund eu este chiar primarul Dancila ! Şi oare cine vrea să îi acopere aceasta nerealizare ? Chiar unii colegi din USL care intoxica populaţia cu informaţii incomplete sau false ,tocmai pt a acoperi nerealizarea primarului Dancila!
Mă întreb, oare, cei care se ocupa chiar cu certificarea legalităţii unei HCL sugerează încălcarea legii ? Poate unii înţeleg prin asta un mod de a administra!
În calitate de consilier local sunt obligat să votez în interesul cetăţenilor şi a oraşului , dar cu respectarea cadrului legal. Nu încurajez birocraţia dar nici nu susţin abaterea de la cadrul legal!

Consilier Local Municipiul Sebeş
Dorin Nistor

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com