Serghei Lavrov:Dai in scandalagii rusi , dai in RUSIA!

24 aprilie 2014 09:490 comments

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat pentru prima dată în mod deschis că Moscova va considera atacurile asupra cetățenilor ruși ca un atac asupra Rusiei.

„Dacă vom fi atacați, vom riposta”, a spus șeful diplomației ruse, într-un interviu pentru serviciul în limba engleză al postului de televiziune Russia Today. Serghei Lavrov a acordat interviul în limba engleză, ceea ce reprezintă, de fapt, un mesaj adresat direct comunităților publice din UE și SUA. 9lavrov-interview653475

Acest interviu arată că Moscova nu intenționează să se resemneze în fața valului de minciuni, a politicii de distorsionate a Rusiei, provocărilor din partea autorităților de la Kiev și intrigilor țesute de administrația Obama la granițele sale.

Anterior, Serghei Lavrov nu a vorbit niciodată despre evenimentele din Ucraina pe un ton atât de ferm și decisiv. America, a spus ministrul rus de Externe, pune responsabilitatea pe umerii altora, acuzând Rusia de implicare în evenimentele din Ucraina. „Dacă vom fi atacați, desigur, vom riposta. Dacă vor fi încălcate interesele noastre legitime, dacă vor fi încalcate interesele cetățenilor ruși, așa cum s-a întâmplat în Osetia de Sud, nu văd o altă ieșire decît să răspundem în conformitate cu normele dreptului internațional”.

Referirea la Osetia de Sud nu este deloc un întâmplătoare. În noaptea de 7 spre 8 august 2008, trupele Georgiei au deschis focul asupra capitalei Osetiei de Sud. Printre țintele alese a fost baza forțelor ruse de menținere a păcii din apropierea orașul Țhivali, militari dislocați în Osetia de Sud în conformitate cu acordul din 1992 dintre Rusia, Georgia și Osetia de Sud. Regimul Saakașvili a încălcat acest acord și au fost uciși 12 soldați ruși și răniți alți 150. Moscova a desfășurat operațiunea militară „constrângere la pace” și s-a încheiat cu înfrângerea totală a trupelor Saakașvili.

Serghei Lavrov nu a ascuns faptul că răbdarea Moscovei a ajuns la capăt, atunci când a devenit clar că Washingtonul conduce în mod direct „protectoratul Kievului”. „În timpul vizitei vicepreședintelui Joe Biden la Kiev (21-22 aprilie), autoritățile de acolo au anunțat reluarea operațiunii antiteroriste. Kievul a adoptat decizia cu privire la lansarea operațiunii după vizita directorului CIA, John Brennan (13 aprilie). De aceea nu am niciun motiv să nu cred că SUA conduc acest spectacol”.

Serghei Lavrov a respins ca fiind false acuzațiile la adresa Rusiei privind o presupusă implicare în revoltele din estul Ucrainei și că Moscova ar ar pregăti o agresiune împotriva Kievului. „Trupele ruse se află pe teritoriul Rusiei. Rusia a permis efectuarea unor inspecții în cadrul așa-numitului Document de la Viena din 2011 și Tratatului Cer Deschis: inspectorii au vizitat zonele în care sunt dislocate trupele care participă la manevre și au efectuat zboruri de observare deasupra acestor zone. Niciunul dintre inspectori – nici americani, nici ucraineni, nici europeni – nu a găsit nicio dovadă că Rusia ar fi implicată în activități militare care reprezintă o amenințare la adresa Ucrainei”.

Serghei Lavrov a mai spus că Ucraina este doar o manifestare a refuzului Americii de a ceda în lupta geopolitică. SUA ar face bine să învețe să se gândească nu doar la propriile interese geopolitice, dar și la drepturile oamenilor obișnuiți.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com