Interviu cu Nicuşor Stanciu: “Orice jucător îşi doreşte să ajungă în Ghencea”. Vezi ce părere are despre Unirea, Vaslui, Steaua şi echipa naţională

30 martie 2013 12:230 comments

hu36ueNicuşor Stanciu, un jucător de 19 ani, recent transferat la Steaua Bucureşti şi căpitanul echipei naţionale de tineret, a pus pentru prima dată piciorul pe minge în Craiva, satul său natal. A învăţat tainele fotbalului la Unirea Alba Iulia, echipă recent retrasă din campionat fiind abandonată de toată lumea şi care este aproape de desfiinţare. Primul său antrenor a fost Alexandru Kalanyos ale cărui sfaturi l-au ajutat pe Nicu să ajungă la singura echipă din România câştigătoare a Ligii Campionilor.

Cum a început pasiunea pentru fotbal şi unde ai jucat prima dată?
De mic mi-a plăcut fotbalul foarte mult şi jucam cu plăcere în echipa şcolii şi oriunde aveam ocazia. Fotbalul propriu-zis l-am început la juniori la Unirea Alba Iulia avândul antrenor pe Alexandru Kalanyos căruia îi mulţumesc pentru sprijinul acordat.

Ce amintire îţi lasă echipa care s-a retras din campionat?Stanciu-fb
Eu am amintiri frumoase de acolo, iar acum îmi pare rău ca la orice albaiulian pentru retragerea echipei din campionat. Consiliul Local şi oamenii abilitaţi sper să facă ceva ca echipa să revină. Alba Iulia are nevoie de un club sportiv de fotbal, pentru că în oraşul nostru sunt mulţi tineri talentaţi. Mai vorbesc cu foştii mei colegi Mureşan, Giurgiu, Ilie, dar şi cu alţii pentru că am rămas foarte buni prieteni.

Cum a fost perioada petrecută la Vaslui?
La Vaslui am petrecut o perioadă frumoasă. Am căpătat experienţă la un club profesionist şi mulţumesc colegilor pentru ajutorul acordat deoarece au fost mereu alături de mine. Il apreciez pe Lucian Sânmărtean, este un jucător profesionist cu un caracter puternic.

Ce crezi că i-a determinat pe oficialii Stelei să plătească o sumă aşa mare pe un jucător de 19 ani?
Steaua este un club de fotbal mare care caută jucători tineri pentru a putea să-i formeze cât mai bine. Cred că sunt potrivit pentru jocul Stelei, lucru care i-a determinat să mă cumpere, am de partea mea tinereţea şi tehnicitatea. Nu mă deranjează dacă antrenorul mă critică atunci când joc mai slab, este normal să o facă. Sper să fac o pregătire bună la vară şi sunt singur că mi se va acorda o şansă de care trebuie să profit. Orice jucător îşi doreşte să ajungă la o echipă ca şi Steaua. Eu am avut de mic o simpatie pentru această echipă la fel ca şi familia mea.

nicusor-stanciu-a-devenit-oficial-jucatorul-stelei-40259-1Crezi că vei face trecerea de la echipa de tineret la naţionala mare?
Echipa de tineret are un grup frumos, unit şi este dornică de performanţă. Dacă o sa joc la Steaua bine o sa intru şi în vederea domnului Piţurcă. Indiferent de postul pe care mi se va cere să joc, o să încerc să o fac cât mai bine şi să-mi fac datoria.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com