Mihnea Costachi, locul 4 la openul international de la Plovdiv, Bulgaria

7 February 2017 23:470 comments

 

Mihnea 7

Şahistul albaiulian Mihnea Costachi, legitimat la Iaşi, a reuşit o figură frumoasă la Openul Internaţional al Bulgariei la şah care a avut loc la Plovdiv. La principala secţiune a turneului de seniori au luat startul 83 de jucători din 12 ţări, dintre care 6 mari maeştri internaţionali şi 15 maeştri internaţionali.

Considerat al 14 favorit al turneului, Mihnea a început cu 4 victorii în primele 4 runde cu 4 victorii, dar a pierdut în runda a 5-a cu marele maestru internaţional Martin Petrov (Bulgaria).

În meciul următor Mihnea a întâlnit un alt mare maestru bulgar, Milen Vasilev, pe care l-a învins.

A urmat o înfrangere în runda a 7-a, în faţa rusului Viacheslav Tilicheev, urmată de o victorie împotriva maestrului internaţional Zoran Ilic din Serbia.

În ultima rundă (a 9-a) Mihnea a reuşit doar o remiză cu maestrul internaţional Roland Berzinsh (Letonia).

Acumulând 6,5 puncte, la doar o jumătate de punct în spatele celor trei jucători de pe podium, Mihnea a ocupat la final locul 4.

Podiumul a fost ocupat de Viacheslav Tilicheev (Rusia), Ivajlo Enchev (Bulgaria) şi Tiberiu Georgescu (România), toţi cu 7 puncte.

Evoluţia foarte bună din Bulgaria i-a adus lui Mihnea (legitimat la Politehnica Iaşi) un câştig de 13 puncte la coeficientul rating FIDE. Înainte de startul turneului Mihnea era cotat cu un rating FIDE 2422, obiectivul său pentru acest an fiind să se apropie cât mai mult de borna de 2500 de puncte.

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com