Sah: Memorialul Hosszu Elemer de la Aiud

27 February 2017 20:300 comments

Sâmbătă, 25 februarie 2017, Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” din Aiud a găzduit a doua ediţie a Memorialului „Hosszú Elemér”, competiţie organizată în amintirea regretatului maestru aiudean, fost campion naţional la şah prin corespondenţă şi unul dintre cei mai importanti şahişti ai judeţului Alba din toate timpurile.

Ca antrenor, Hosszú Elemér a iniţiat în tainele şahului sute de copii aiudeni. Unii dintre elevii săi, cum ar fi Bela Badea (Takacs), Ioan Crişan, Florin Stoica sau Lucian Ilea au ajuns în elita naţională.

Memorialului „Hosszú Elemér” a fost organizat de Asociaţia Sportivă BGK Aiud şi Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România filiala Aiud, în colaborare cu Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” din Aiud şi Clubul Municipal de Şah Alba Iulia. Turneul a fost arbitrat de Aurelian Vlad şi Bárdi Tibor.

Turneul s-a desfăşurat în sistem elveţian cu 7 runde. Podiumul a fost ocupat de trei jucători care au obţinut 6 puncte, fiind departajaţi de coeficientul Bucholtz: Takács Béla, Simion Comşa şi Nicolae Mârza.

Învingătorul, fost coleg de echipă al maestrului Hosszú Elemér, are vârsta de 75 de ani, fiind cel mai varstnic participant la turneu, ne-a relatat Marius Ceteraş, antrenor albaiulian şi organizator de competiţii.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Emanoil Pop, Gheorghe Pleşa (8 ani) şi Csegezi Elek, fiecare cu 5 puncte.

Premii speciale:

Feminin: 1.Andrada Gâlea 2.Bárdi Luiza 3.Fülöp Melinda 4.Iulia Ghiogiu
Copii sub 14 ani: 1.Gheorghe Pleşa 2.Răzvan Burja Udrea 3.Tudor Topală
Juniori peste 15 ani: 1.Kónya Elód 2.Augustin Sasu 3.Szekely Róbert

Remarcăm evoluţia lui Ştefan Bercu (8 ani), care la debutul într-o competitie de seniori a acumulat 4 puncte, în timp ce mezinului competiţiei, Alexandru Simina (6 ani), a reuşit 3,5 puncte !

 

Tags:

Leave a Reply


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com