Unirea Alba Iulia – o poveste de fotbal care a început în 1924 şi s-a terminat astăzi

6 martie 2013 16:300 comments

FOTBAL - CRAIOVA - DINAMOEchipa de fotbal Unirea Alba Iulia s-a retras oficial din campionat. După multe momente incerte în care presa dădea clubul „aproape” de final, sau aşa zise „ultime meciuri”, joi oficialii clubului au trimis actele de înştiinţare către Federaţia Română de Fotbal pentru a-şi anunţa retragerea. Dacă s-ar fi găsit resursele de supravieţuire, la anul se sărbătoreau 90 de ani de la înfiinţarea clubului, care s-a format în anul 1924. Vestea pică cum se poate mai greu pentru albaiulieni care nu vor mai avea fotbal semiprofesionist în judeţ după mutarea la Chişineu Criş a echipei din Liga a III-a Europa Alba Iulia.

„Administratorul judiciar a trimis hârtiile către Federaţia Română de Fotbal. Din cauza problemelor financiare nu mai putem continua. Din fericire se poate continua cu centrele de copii şi juniori. Dacă nu ne retrăgeam, riscam să fim dezafiliaţi. Dacă se întâmpla să nu putem plăti arbitrajul, nu puteam continua nici cu centrele de copii şi juniori. În cazul în care ne vom regla financiar, din vară vom reveni în liga a III-a. Jucătorii seniori de la echipă ar putea pleca liberi de contract si ar trebui sa fie lăsaţi să muncească si sa joace fotbal” a declarat Mihai Dăscălescu preşedintele fostei echipe de fotbal Unirea Alba Iulia.

Cel mai mare ghinion pare să-l aibă Ionuţ Stan care este obligat conform regulamentului să rămână la juniori în locul transferului la FC Vaslui. Potopea şi Pascal sunt deja CSM Rm. Vâlcea, sub comanda fostului unirist Alexandru Pelici, unde poate să ajungă şi Oară. Jucătorii liberi de contract sunt Oprea, Rondak, Man, Fulea şi Ianc.

Se pare că nu s-au găsit suficiente fonduri de la Consiliul Local sau Judeţean pentru a finanţa fotbalul, dar în schimb s-au găsit 18 miliarde lei vechi pentru a susţine baschetul, handbalul, voleiul şi competiţiile de fotbal doar pentru Liga a IV, Liga Judeţeană şi juniori.

„Alb-negrii” au cheltuit sume importante de bani pentru a achiziţiona jucători străini, fără a conta prea mult pe sprijinul unor tineri care au venit de la centrele de copii şi juniori pregătite de Neluţu Popa, tineri care şi-au găsit locul la echipe mari.

Clubul Unirea Alba Iulia a dat jucători care au activat în echipa naţională. Cornel Ţălnar, a făcut saltul la Dinamo București în anul 1977, după ce a învăţat „să dea în minge” la Unirea, câștigând trei titluri de campion al României și jucând 27 de meciuri în cupele europene. În momentul de faţă este actualul antrenor al echipei unde a cunoscut consacrarea. Pe urmele sale a luat-o şi nepotul său, Gicu Grozav care după ce a fost „şcolit” cum se cuvine de Neluţu Popa şi a ajutat Unirea să promoveze în Liga I, joacă acum la Petrolul Ploieşti, fiind un component de baza a echipei naţionale.

O poveste de fotbal s-a terminat de scris miercuri, 6 martie 2013, iar în loc de a sărbători 90 de ani de la înfiinţare vom asista la parastasul de un an al unei echipe de fotbal care a avut de toate.

Sursa foto: mediafax.ro

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com