200 de persoane au protestat în Piaţa Universităţii. Marş către Piaţa Romană. Manifestaţia s-a încheiat după patru ore

9 februarie 2014 14:432 comments

Bucuresti1Protestul din Piaţa Universităţii faţă de proiectul minier de la Roşia Montană şi de explorarea gazelor de şist s-a încheiat sâmbătă seara, după aproximativ patru ore.

 Protestul din centrul Capitalei a început sâmbătă, în jurul orei 16.00, în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, unde s-au adunat aproximativ 200 de manifestanţi, unii dintre aceştia având bannere şi steaguri tricolore.

Manifestanţii spun că au reluat protestele în Piaţa Universităţii, atât faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, cât şi faţă de explorarea gazelor de şist. De asemenea, aceştia susţin că sunt nemulţumiţi şi de noul Cod penal, care are ca efect, pe termen scurt, “eliberarea a sute de puşcăriaşi”, transformarea interceptărilor într-un instrument care nu poate fi folosit şi scăderea pedepsei pentru corupţie.

Unii dintre cei aproximativ 200 de protestatari adunaţi în Piaţa Universităţii au plecat, în jurul orei 18.30, în marş pe Bulevardul Magheru, spunând că vor să ajungă în Piaţa Victoriei.

Protestatarii au mers mai întâi pe prima bandă de circulaţie de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, însă după câteva sute de metri, jandarmii i-au oprit şi au făcut apel la aceştia să meargă pe trotuare.

După o scurtă discuţie între negociatorii Jandarmeriei şi protestatarii aflaţi în fruntea coloanei, manifestanţii au trecut de pe stradă pe trotuar, unde au continuat marşul pe Bulevardul Magheru. Aceştia au mai încercat o dată să treacă pe carosabil, însă au fost din nou opriţi de jandarmi şi au revenit pe trotuar.

În Piaţa Romană, protestatarii nu au continuat să meargă spre Piaţa Victoriei, aşa cum anunţau la plecare, ci s-au întors pe Bulevardul Magheru. În drumul spre Universitate, aceştia au traversat, la fiecare trecere de pietoni, de pe o parte pe cealaltă a drumului, continuând marşul pe trotuar.

Când au ajuns în Piaţa Universităţii, manifestanţii au traversat din zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură spre trotuarul din faţa Teatrului Naţional. Circulaţia pe Bulevardul Nicolae Bălcescu a fost oprită pentru scurt timp, în timpul traversării manifestanţilor.

După câteva zeci de minute, majoritatea protestatarilor au plecat din Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional mai rămânând doar aproximativ zece manifestanţi.


Aproximativ 200 de persoane care s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, explorarea gazelor de şist, dar şi faţă de noul Cod penal, au plecat în marş pe Bulevardul Magheru, spre Piaţa Victoriei.

Începând de la ora 16.00, manifestanţii s-au adunat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, unii dintre aceştia având bannere şi steaguri tricolore.

Protestatarii spun că sâmbătă au reluat protestele în Piaţa Universităţii, atât faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, cât şi faţă de explorarea gazelor de şist. De asemenea, aceştia susţin că sunt nemulţumiţi şi de noul Cod penala, care are ca efect, pe termen scurt, “eliberarea a sute de puscăriaşi”, transformarea interceptărilor într-un instrument care nu poate fi folosit şi scăderea pedepsei pentru corupţie.


Unii dintre protestatarii din Piaţa Universităţii au plecat, în jurul orei 18.30, în marş pe Bulevardul Magheru, spunând că vor să ajungă în Piaţa Victoriei.

Aceştia au mers mai întâi pe prima bandă de circulaţie de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, însă după câteva sute de metri, jandarmii i-au oprit şi au făcut apel la aceştia să meargă pe trotuare.

După o scurtă discuţie între negociatorii Jandarmeriei şi protestatarii aflaţi în fruntea coloanei, manifestnaţii au trecut de pe stradă pe trotuar, unde au continuat marşul pe Bulevardul Magheru.

Anul trecut, opozanţii proiectului minier de la Roşia Montană au protestat în Piaţa Universităţii, la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Din 1 septembrie şi până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc marşuri pe mai multe străzi din Capitală, încheiate la Universitate, la care au participat mii de persoane. Protestele au continuat şi în decembrie, ultima acţiune având loc în 21 decembrie, când manifestanţii au mers în marş din Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei.

Protestul s-a incheiat dupa aproximativ 4 ore.

 

Tags:

2 Comments

  • protestele au ajuns o moda in Romania, dar impotriva investitiilor chiar nu le inteleg, avand in vedere ca avem mare nevoie de ele!

  • cristina tudose

    niciunul dintre cei care protesteaza la Universitate nu traieste doar cu 6 lei ca motii si vad toate aceste iesiri ca pe o distractie de weekend! e crunt! i-am vazut cum se duc in Centrul Vechi, isi iau o bere, un covrig, dar nu se gandesc ca motii nu-si permit asa ceva! si totusi, se impotrivesc sa le fie mai bine!

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com