28 septembrie ziua de curățenie în Alba

27 septembrie 2013 10:140 comments

curatenieCentrul Judeţean de Voluntariat Alba va invită să participaţi la Ziua de Curăţenie Naţională „Let`s Do It, România!” – Jud. Albă care se va desfăşura sâmbăta, 28 septembrie 2013. Campania presupune curăţarea deşeurilor din arealele naturale (păduri, câmpii, malurile pârâurilor, marginea drumurilor, etc.) dar și din oraşe și comune.
Misiunea proiectului este mobilizarea cetăţenilor, autorităţilor, companiilor private, mass mediei şi a societăţii civile pentru curăţarea arealelor naturale din jurul localităţilor României.
Ziua Naţională de Curăţenie este o acţiune de educare , responsabilizare şi implicare a cetăţenilor în păstrarea curăţeniei.
În Alba Iulia punctul de întâlnire a tuturor celor care doresc să participe la campania Let’s Do It România este în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, la ora 9:00. Vom asigura echipamentul necesar ( mănuşi şi saci). Acţiunea va dura aproximativ 3 ore.
Pe raza oraşului Alba Iulia locaţiile de ecologizare pentru data de 28.09.2013 sunt:
Zona Pădurii Schit de la Schitul Sfântul Lazăr până în Valea Popii ( 2 echipe, câte una din fiecare parte)
Perimetrul cuprins intre străzile Cloşca şi Vasile Goldis – cu începere de la ora 10.
Malul raului Mureş, în zona Partoş
Malul raului Ampoi ( zona dinspre Bărăbanț)
Zona Cimitirului Eroilor
Şoseaua de centură a oraşului, în zona ieşirii către Drâmbar
Parcul Dendrologic
Perimetrul cuprins intre Str Detunata şi Bulevardul Revoluţiei 1918 cu (începere de la ora 10)
Bulevardul Transilvaniei – Parcul Cetăţii – Şanţurile Cetăţii (cu începere de la ora 10) – în această zonă vor acţiona elevi ai claselor 0-IV de la Şcoala Generală Ion Agârbiceanu Alba Iulia însoţiţi de cadre didactice şi părinţi (aproximativ 60 persoane). Pentru aceştia, la ora 11:30, la Sala Unirii, am pregătit un moment surpriză cu sprijinul Legiunii a XIII-a Gemina – Apulum şi a Lupilor de fier ai Apoulonului.
Fiecare echipă va fi însoţită de către voluntari ai centrului Judeţean de Voluntariat Alba care vor coordona activitatea şi se vor asigura de respectarea normelor de protecţie. Toi cei care participă la eveniment vor fi îmbrăcaţi adecvat vremii şi activităţii. Pe întreaga durată a activităţilor sunt obligaţi să poate echipamentul de protecţie pe care l-au primit de la organizatori.
Transportul către şi dinspre locaţii este asigurat cu sprijinul STP Alba Iulia.
Ridicarea sacilor rezultaţi şi transportul către baza de stocare va fi asigurată de către Primăria Oraşului Alba Iulia.
Este foarte important de ştiut că aceasta campanie se defasoăraă şi în următoarele localităţi din judeţul Alba: Bistra, Fărău, Aiud, Teiuş, Blaj, com. Stremţ, com. Poşaga, com. Spring, Sebeş, Lancram, Cugir, Baia de Arieş, Loman, Oaşa, Arieşeni. În aceste localităţi acţiunea a fost posibilă cu sprijinul unităţilor şcolare, de unde provin majoritatea voluntarilor, dar şi a primăriilor care vor asigura colectarea sacilor rezultaţi şi voluntari.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com