Au vrut să fure din calea ferată a fostei mocanițe dar au fost prinși după o urmărire ca în filme

8 iunie 2013 18:310 comments

cale_ferata 2În data de 07.06.2013, în jurul orei 2040, poliţiştii Secției 11 Poliție Rurală Baia de Arieș au fost sesizaţi prin 112, cu privire la faptul că mai multe persoane sustrag şină din componenţa căii ferate înguste, dezafectată, de pe raza localităţii Vidolm, comuna Ocoliş.
La faţa locului s-a deplasat imediat echipa operativă iar pe D.N. 75, la km 135, a identificat un autoturism, înmatriculat în Italia.
În momentul în care au observat echipajele de poliţie, cei 4 bărbaţi care încercau să sustragă şina de cale ferată, au urcat în autoturism şi au demarat spre limita cu judeţul Cluj. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului iar pe raza localităţii Lungeşti, judeţul Cluj, s-a reuşit oprirea acestuia.
Cei 4 ocupanţi au fost identificaţi, aceştia fiind M.O., de 31 de ani, H.F., de 43 de ani, H.O., o femeie de 40 de ani şi H.C.R., de 24 de ani, toţi din municipiul Turda, judeţul Cluj. Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei unde au fost continuate cercetările.
Cu această ocazie, poliţiştii au stabilit faptul că în data de 07.06.20213, între orele 1900-2040, cei patru au secționat o șină de cale ferată, cu o lungime de 12 metri, cu intenţia de a o sustrage şi valorifica la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Turda.
Calea ferată Vidolm – Abrud este inclusă în lista monumentelor istorice, iar în prezent este dezafectată.
Față de cei 4 suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com