7 cetăţeni străini prinşi cu şedere ilegală în judeţul Alba

18 aprilie 2013 12:170 comments

imagesDe la începutul anului până în prezent, poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, au organizat o serie de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu alte structuri M.A.I., în scopul combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor.

În cadrul acestor acţiuni, au fost depistaţi cu şedere ilegală sau desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale pe teritoriul judeţului un număr de şapte cetăţeni străini, împotriva cărora au fost luate măsuri legale în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare pe linie de străini. Totodată, au fost aplicate amenzi contravenţionale în suma totală de 17.500 lei.

În ce priveşte reglementarea dreptului de şedere, în perioada sus amintită, au fost înregistrate un număr de : 44 cereri de prelungire a dreptului de şedere temporară; 5 cereri de acordare a dreptului de şedere pe termen lung; 36 cereri privind acordarea rezidenţei temporare a cetăţenilor U.E. şi S.E..E; 2 cereri privind acordarea rezidenţei permanente pentru cetăţenii U.E. şi membrii de familie; 11 invitaţii, 2 autorizaţii de muncă. De asemenea, au fost anulate şi revocate un număr de 6 drepturi de şedere temporară.

În evidenţele Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba se află înregistraţi 956 cetăţeni non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com