92 de jandarmi din Alba au fost avansaţi în grad

1 august 2013 10:020 comments

4Joi, 1 august a.c., la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba s-a desfăşurat ceremonialul militar organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a 92 de cadre ale unităţii. Acestea au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, iar noile grade au fost înmânate de inspectorul şef, domnul colonel Itu Felician.
Prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, au fost înaintaţi în gradul următor 8 ofiţeri, astfel:
– în grad de colonel – 2 ofiţeri ( colonel Anghel Daniel şi colonel Marica Constantin );
– în grad de locotenent colonel – 2 ofiţeri ( locotenent-colonel Muntean Ioan şi locotenent-colonel Nistorescu Iulian );
– în grad de maior – un ofiţer ( maior Bârsan Ştefania Nadia);
– în grad de căpitan – 3 ofiţeri ( căpitan Ghebeneu Marius – Florin, căpitan Lorincz Adrian şi căpitan Paşca Tudor Gheorghe);
Totodată, prin Ordin al Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, 84 de subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, astfel:
– 7 subofiţeri de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef;
– 33 de subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant;
– 43 de subofiţeri de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major;
– 1 subofiţer de la gradul de sergent major la gradul de plutonier.
Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. Activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României.
Informaţii suplimentare:În fiecare an, la data de 1 august se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie). În anul 2012, 69 de cadre ale unităţii au fost înaintate în gradul următor, la termen. Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a României, pentru merite deosebite, doi subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în grad înainte de expirarea stagiului minim.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com