Acord de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas

20 martie 2013 11:382 comments

sepi 358

După ce Federaţia Sanitas a protestat în urma deciziei de reorganizare a sistemului sanitar luată de Ministerul Sănătăţii (MS), cele două părţi au căzut la pace după cele două instituţii au semnat un accord de colaborare în vederea unei permanente consultări în derularea procesului de reorganizare a sistemului sanitar. “Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii Federaţiei Sanitas că îşi doreşte un dialog continuu cu sindicatele pentru reorganizarea sistemului, astfel încât salariaţii acestuia să îşi recapete demnitatea, calitatea serviciilor medicale să crească, iar, în final, pacienţii să fie mulţumiţi. Părţile semnatare au stabilit, printre altele, ca împreună să susţină necesitatea identificării unor soluţii, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, care să permită salarizarea personalului din sistemul sanitar în funcţie de performanţele acestuia”, se arată în comunicat.
În cadrul întâlnirii a fost adusă în discuţie şi iniţiativa Ministerului Sănătăţii de reorganizare a Direcţiilor de Sănătate Publică, iar ministrul Nicolăescu “a adus argumente de natură să demonstreze faptul că prin această măsură serviciul public se apropie de cetăţean în paralel cu micşorarea cheltuielilor inutile şi controlul costurilor”, după cum se precizează pe site-ul MS.
Totodată, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe membrii Biroului Executiv Sanitas că un reprezentant al Federaţiei Sanitas va face parte din grupul de lucru pe problematica reorganizării sistemului, grup care va fi constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii. “Din punctul nostru de vedere este un prim pas spre o colaborare şi un dialog permanent cu Ministerul Sănătăţii. Este problematica pe care noi am preluat-o de la toţi colegii noştri din ţară şi sperăm că împreună cu echipa din minister vom rezolva din aproape în aproape problemele salariaţilor pe care noi îi reprezentăm”, a spus şi Marius Sepi, prim vice-preşedinte al Federaţiei Sanitas, conform site-ului MS.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com