Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, datorate consumului de băuturi alcoolice, desfășurată de poliţiştii din Alba la sfârșitul săptămânii trecute

24 februarie 2014 13:090 comments

photooobar

În zilele de 21 şi 22 februarie 2014, poliţiştii rutieri din Alba împreună cu poliţiştii de ordine publică, au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule, după ce au consumat alcool.

1.254 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, dintre aceştia 6 fiind depistaţi conducând sub influenţa alcoolului. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 415 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.700 lei.

De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 9 infracțiuni la regimul rutier.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com