Adevăratul examen de Bacaluareat începe astazi cu proba scrisă la Limba și literatura română

30 iunie 2013 10:110 comments

examene-elevii siteÎncepînd de luni absolvenţii de liceu din promoţia 2013 dar şi absolvenţii din promoţiile anterioare, ce nu au reuşit să treacă exeamenul de bacalaureat, intră cu adevărat în febra examenul de Bacalaureat 2013 cu proba scrisă la Limba și literatura română.
În Alba sunt aşteptaţi la proba scrisă la Limba şi literatura română peste 2900 de absolvenţi ai calsei a XII-a.
Precizăm faptul că în perioada 10-28 iunie absolvenții de liceu au susținut probele de competențe lingvistice în limba română și maternă, proba de competențe digitale și cea de competențe lingvistice într-o limbă străină.
La fel ca în în ultimii ani examenul va fi o adevărată piatră de încercare deoarece elevii trebuie să se aştepte la aceeaşi exigenţă ca şi în anii trecuţi, cu camere video în sălile de examen şi cu profesori care nu te lasă să mişti din banca ta.
Calendarul BACALAUREAT 2013 –Probele scrise
1 iulie 2013 – Limba şi literatura română – proba scrisă
2 iulie 2013 – Limba şi literatura maternă proba scrisă
3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului şi specializări- proba scrisă
8 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor
12 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor finale
Pentru probele scrise, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.
Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.
Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com