ADR CENTRU -Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru lansat oficial la Alba Iulia

10 aprilie 2013 12:570 comments

Astăzicretu la Alba Iulia la sediul ADR Centru a fost lansat în mod oficial Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, coordonat de ADR Centru.  Începând cu acest an, ADR Centru se implică în activitatea europeană de a oferi răspunsuri concrete la întrebările punctuale şi un sprijin pentru fiecare cetăţean. Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, coordonat de ADR Centru, face parte din reţeaua europeană creată pentru a transmite locuitorilor regiunii drepturile şi ştirile de ultimă oră din Uniunea Europeană. Dacă aveţi întrebări puteţi contacta reprezentanţii ADR Centru la telefon 0358/403121, puteţi transmite e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau puteţi să le adresaţi direct la sediul din Alba lulia, str. Decebal. nr. 12.

Printre evenimentele şi activităţile informative prevăzute pentru acest an în cadrul Centrului de informare coordonat de ADR Centru, lansarea unui website dedicat centrului va susţine activitatea de transmitere a informaţilor importante şi comunicarea activă la nivelul Regiunii Centru. Prin intermediul unui cont de Facebook opiniile şi comentariile originale postate de public la articolele apărute vor fi premiate lunar de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru. Jurnaliştii din Regiune care contribuie la activitatea de informare a cetăţenilor prin mesaje pe teme europene, în termeni apropiaţi cetăţenilor, vor fi premiaţi de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de celelalte centre ED din regiune. Activităţile Centrului care funcţionează la Alba lulia se vor axa pe acordarea de informaţii cetăţenilor Regiunii Centru, dar şi consultanţă, răspunsuri la întrebările privind politicile şi structurile europene, elaborarea şi distribuirea de materiale informative şi organizarea de evenimente pentru promovarea priorităţilor şi acţiunilor UE, a legislaţiei europene şi a drepturilor cetăţenilor.

“Începând cu 01 ianuarie 2013, ADR Centru a lansat prin intermediul unui nou proiect un centrul regional de informare privind activitâple Uniunii Europene, strategiile şi programele sale. CentruI Europe Direct Regiunea Centru va fi deschis şi pus la dispozipa cetăţenilor din Regiunea Centnj timp de cinci ani, respectiv pe perioada 2013-2017. Începând cu acest an, în regiune vom desfăşura activităţi de informare şi comunicare care vor implica activ cetăţenii în dezbaterea problemelor europene. În acest an ADR Centru va organiza o serie de evenimente şi concursuri, va pune la dispoziţia cetăţenilor o bibliotecă cu publicaţi ale Uniunii şi va răspunde, prin intemiediul experţilor săi întrebărilor despre Uniune şi programele sale, adresate direct, telefonic sau online de către cetăţeni. Astfel, activitatea noastră de atragere a fon­durilor europene va fi completată de o activitate complexă de conştientizare a publicului larg cu privire la drepturile cetă­ţeneşti în Uniunea Europeană”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Începând cu acest an, ADR Centru va asigura această legătura funcţională dintre locuitorii Regiunii Centru şi reprezentanţii Uniunii Europene, urmărind problemele cetăţeneşti, acordând informaţii şi furnizând sprijin celor ce doresc să se implice în dezvoltarea Regiunii Centru. Cu toate că oamenii pun întrebări cu impact personal şi local, prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru toţi vor reuşi să găsească un răspuns fundamentat sau acestea vor fi transmise reprezentanţilor UE care le vor asculta opiniile sau problemele. Concret, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, cetăţenii regiunii şi reprezentanţii UE de la Bruxelles vor reuşi şă-şi transmită unii altora opiniile, iar oamenii pot să se implice activ în a crea o legătură puternică între cei ce elaborează legislaţia şi cei care au nevoie de informaţii şi susţinere. Detalii despre activitatea ADR Centru în domeniul centrelor Europe Direct puteţi afla pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro. sau pe pagina de Facebook a Centrului!

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com