ADR Centru: CONTRACTE DE PESTE 15 MILIOANE EURO FONDURI NERAMBURSABILE SEMNATE ÎN REGIUNEA CENTRU

2 aprilie 2013 16:030 comments

dragnea

Șapte contracte de finanțare nerambursabilă alocă 15,25 milioane euro fonduri nerambursabile la nivelul Regiunii Centru pentru o pensiune turistică, două centre sociale, un teren de golf, un muzeu, dar și pentru modernizarea transportului public din orașul Brașov. Contractele de finanțare au fost semnate de către Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, de către directorul general al ADR Centru, Simion Creţu și de către reprezentanții beneficiarilor. Fondurile ce vor fi derulate prin ADR Centru sunt alocate din bugetul Programului Operațional Regional, alocat pentru dezvoltare celor șase județe de la nivelul Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
Peste 47 milioane lei fonduri nerambursabile sunt solicitate prin 2 proiecte de către Primăria Municipiului Brașov pentru a fi investite în amenajarea a 5 stații capăt de linie și 119 stații de călători ale sistemului de transport în comun, pentru amplasarea de sisteme de supraveghere video și automate pentru bilete. Muzeul Civilizației Populare Tradiționale din Dumbrava Sibiului, intră  în lucrări de modernizare a infrastructurii de valorificare turistică a patrimoniului cultural, având la dispoziție un buget de 2,91 milioane lei fonduri nerambursabile. Cu un buget de aproape 2 milioane lei fonduri nerambursabile se va extinde și moderniza clădirea Kolping din Odorheiul Secuiesc, județul Harghita. Prin înființarea acestui centru social rezidențial celor 8 persoane tratate în prezent li se vor adăuga alte 44 de persoane cu afecțiuni incurabile care nu pot fi găzduite de alte instituții, pacienți din  Harghita, Covasna și Mureș, care vor fi tratați, asistați și consiliați, încurajați să îți mențină un stil de viață activ. Un alt centru medico-social din Miercurea Nirajului, județul Mureș, are la dispoziție un buget de 2,33 milioane lei fonduri nerambursabile pentru lucrări de reabilitare și de dotare cu aparatură medicală pentru deservirea celor 24 de persoane vârstnice ce vor fi îngrijite la finalul proiectului. Două proiecte localizate în județul Sibiu, respectiv în Cisnădie și Cisnădioară, au solicitat un buget de peste 14 milioane lei fonduri nerambursabile pentru amenajarea unui teren de golf de peste 80 de hectare și ridicarea unei pensiuni turistice, proiecte prin care se vor crea 17 locuri de muncă.

“Prin aceste contracte, avem în prezent peste 440 de milioane euro fonduri nerambursabile investite în cele șase județe din Regiunea Centru. Vedem în jurul nostru cum s-au modernizat străzile din orașe și drumurile județene, se văd localitățile care s-au înfrumusețat și modernizat datorită fondurilor Regio investite. Avem, finanțate din bugetul programului, spitale și ambulatorii de spitale, cabinete medicale, avem deja puse bazele infrastructurii de intervenție în situații de urgență. S-au investit fonduri multe și în centre sociale și în unități de învățământ. Firme mici,  centre de afaceri, pensiuni, hoteluri, parcuri, cetăți, biserici și alte obiective turistice au primit milioane de euro pentru crearea unor structuri moderne, sigure pentru cetățenii noștri și pentru cei ce sunt în vizită. Vorbim de 380 proiecte de finanțare nerambursabilă prin care fiecare beneficiar, primărie, consiliu județean, ONG, asociație sau firmă, contribuie la ridicarea Regiunii și la dezvoltarea noastră,” a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.  

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com