ADR Centru: Fonduri nerambursabile Regio pentru școli

3 iulie 2013 08:381 comment

Foto1Luna iulie a adus semnarea unui nou contract de finanțare pentru infrastructura educațională preuniversitară. Este vorba de proiectul depus de Primăria comunei Ciumani, care a obținut o finanțare de aproape 3 milioane lei, pentru investiții în 3 școli din comună. Acest proiect a fost semnat la Alba Iulia de către Márton Lászlo Szilárd, primarul comunei și Simion Crețu, director general ADR Centru. Odată cu acest contract, la nivelul Regiunii Centru, sunt atrase fonduri nerambursabile de peste 30,4 milioane euro pentru modernizarea a 33 de unități școlare, prin 25 de proiecte gestionate de ADR Centru.
“Este important însă faptul că pe acest domeniu mai sunt în fază precontractuală încă 4 proiecte, în timp ce alte 3 cereri de finanțare sunt în proces de evaluare. Toate acestea solicită încă 12,5 milioane euro, iar contractarea lor, în cursul acestui an, ar mări gradul de
atragere al fondurilor pe acest domeniu la o valoare de peste 130%, față de suma alocată, cifrată la 30,44 milioane euro.
Dar și mai important este faptul că 7 proiecte sunt deja încheiate, iar alte 3 sau 4 se vor încheia până la începutul viitorului an școlar. Asta înseamnă că peste 1.000 de elevi din regiune vor beneficia, chiar începând din toamnă, de condiții mai bune de studiu, prin investițiile realizate din cele 14 milioane euro, plătite până în prezent beneficiarilor acestor proiecte contractate prin programul Regio în Regiunea Centru”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com