Aflam de la IPJ Alba

16 martie 2018 18:430 comments

Reţinut pentru tâlhărie şi furt

 

Poliţiştii din Alba Iulia au luat măsura reţineri faţă de un tânăr din municipiu, bănuit de comiterea unei tâlhării a unui furt. Tânărul va fi prezentat în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

La data de 15 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe un minor, în vârstă de 16 ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată în după amiaza zilei de 13 martie.

 

Se pare că, la data de 13 martie, în jurul orei 14.00, tânărul ar fi intrat într-un magazin din Alba Iulia, a agresat-o pe vânzătoare şi a sustras 15 pachete de ţigări, în valoare de 250 lei.

 

Din cercetări a rezultat că un alt minor, în vârstă de 17 ani, din comuna Ohaba, ar fi fost complice şi ar fi stat în apropierea magazinului, pentru a se asigura că nimeni cu observă.

 

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că minorul de 16 ani este bănuit şi de comiterea unui furt dintr-un local public din Alba Iulia, faptă sesizată poliţiei la data de 9 martie a.c.

 

Acesta ar fi profitat de neatenţia proprietarului unui telefon mobil şi i l-ar fi sustras.

 

Urmează ca în cursul zilei de azi, 16 martie, minorul reţinut să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cercetările sunt continuate.

 

Acţiune de verificare a stării tehnice a autovehiculelor, la Abrud

 

Poliţiştii din Abrud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 10 autovehicule cu defecţiuni tehnice.

 

La data de 15 martie a.c., între orele 10.00 – 15.00, poliţiştii Compartimentului Rutier Abrud, împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţiei Bucium şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe DN 74, o acţiune ce a avut ca scop depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistate 10 autovehicule ce prezentau diverse defecţiuni tehnice.

 

Conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, iar faţă de 6 dintre aceştia,  complementar sancţiunii, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare. 

 

Alţi 8 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 6.090 lei.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, în timp ce acţionau pe strada  Gheorghe Pop de Băsești din Alba-Iulia, au oprit un autoturism ce era condus de o tânără de 32 de ani, din Alba Iulia.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului era expirată, motiv pentru care, faţă de conducătoarea auto a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

 

  •  

 

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au depistat pe un tânăr de 36 de ani, din Daia Română, în timp ce circula cu un moped, pe strada Lucian Blaga din municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Amplasarea radarelor în perioada 17- 19.03.2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

 

 

 

        

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com