Aiudean cercetat pentru evaziune fiscală. A cauzat un prejudiciu de peste 150.000 lei

31 ianuarie 2013 12:180 comments

Ban, bani, lei, romanesti
Recent poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au finalizat cercetările într-un dosar penal în care V.C.D., un bărbat de 33 de ani, din Aiud, este învinuit de comiterea infracțiunilor de „reţinere şi nevărsarea cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005 şi omisiunea evidențierii în acte contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 lit. b din acelaşi act normativ.
Poliţiştii au stabilit faptul că în perioada 2008-2010, învinuitul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce are ca şi obiect de activitate importul de autoturisme de mâna a doua, a derulat activităţi comerciale omiţând, în parte, să evidenţieze în contabilitate veniturile realizate, cauzând în acest fel un prejudiciu bugetului de stat, în valoare de 153.469 lei.
Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale, emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a lui V.C.D.(S.P.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com