Alba Iulia: Contractul pentru delegarea serviciului public de salubrizare atribuit către Polaris M Holding

28 august 2013 14:091 comment

cl 3Miercuri consilierii locali din Alba Iulia s-au întâlnit în şedinţă extraordinară, având pe masa de discuţii 4 proiecte şi avizarea unor PUZ-uri şi PUD-uri. Şedinţa de miercuri a fost una de vacanţă în care foarte mulţi consilieri locali au lipsit, fiind prezenţi doar 14 din cei 21 de aleşi.
Cel mai important punct pe ordinea de zi a fost aprobaare contractul pentru delegarea serviciului public de salubrizare către Polaris M Holding din Constanţa.
Viceprimarul Paul Voicu a spus că este necesar aprobarea acestui contract precum şi semnarea lui cât mai urgent. Viceprimarul a spus şi faptul că firma este obligată ca în termen de 30 de zile de la semnarea contractului, firma trebuie să-şi prezinte punctul de lucru şi să facă angajările necesare.
Proiectul privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare, deszăpezire si combatere polei în municipiul Alba Iulia către firma Polaris M. Holding a trecut cu 14 voturi pentru, exact numărul necesar de voturi pentru a trece proiectul şi de a nu fi amânat.
De asemenea tot prin respectivul proiect, au fost aprobate lista bunurilor din domeniul public al municipiului care vor fi concesionate prin Contractul de delegare a gestiunii și tarifele pe care firma le va percepe pentru prestarea activităților specifice.
Potrivit reprezentanților administrației locale oferta depusă de firma Polaris M. Holding a fost cu aproape 65% mai mică decât valoarea estimată a contractului, respectiv 2,48 de milioane de lei pe an fără TVA (în total 7,45 de milioane pe trei ani, față de 23 de milioane – estimarea inițială).
“În urma aprobării HCL 220/2011, cu modificările și completările ulterioare, s-a dat spre licitație documentaţia privind delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia. Procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică a fost finalizată, în urma evaluării ofertelor, prin Raportul procedurii nr. 38363/08.05.2013. La licitatia publică deschisă au participat 4 ofertanţi, respectiv: SC POLARIS – M HOLDING SRL CONSTANȚA, SC ROSAL GRUP SA BUCUREŞTI, SC DRUSAL SA BAIA MARE, SC BRANTNER SERVICII ECOLOGICE CLUJ NAPOCA și SC SALPREST OCNA MUREŞ SRL. Ofertantul declarat câştigător al procedurii de atribuire a contractului, este desemnat ca fiind SC POLARIS M – HOLDING SRL CONSTANȚA”, precizează reprezentanții administrației locale.
Pentru persoanele fizice din oraş, noul contract aduce o reducere cu peste 50 la sută a costului cu colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor. Tariful cu care Polaris M Holding SRL a câştigat licitaţia este de 2,40 lei pe lună pentru o persoană.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com