Alba: Vreți să știti pentru ce se dau fonduri nerambursabile în mediul rural din 2014?

1 octombrie 2013 14:552 comments

bani-furati-din-casa-660x528Participați la seminarul organizat de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru!

Pentru următorii șase ani, România va avea la dispoziţie peste 7,1 miliarde de euro fonduri europene pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Pentru a veni în întâmpinarea celor ce doresc să știe în ce domenii din mediul rural vor fi alocate aceste fonduri și cum vor fi împărțite, ADR Centru, prin intermediul Centrului Europe Direct Regiunea Centru va organiza în data de 3 octombrie 2013, seminarul „Politici şi instrumente pentru creșterea și dezvoltarea durabilă a zonelor rurale”. Noutăți de ultimă oră vor fi prezentate participanților de către conducerea centrală a APDRP, invitată să participe la eveniment.
Seminarul se va desfăşura începând cu ora 9, la Alba Iulia, în sala de conferinţe a Hotelului Parc. Atât prin intermediul proiectului Europe Direct Regiunea Centru, cât și prin proiectul GRISI PLUS, discuțiile se vor axa pe prezentarea lecțiilor învățate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală ce s-a derulat în perioada 2007-2013. Se vor prezenta noile politici agricole comune ca domenii prioritare de intervenţie în perioada 2014-2020. Strategia de dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020, în domeniul dezvoltării rurale, portofoliul de proiecte al Regiunii Centru, precum și utilizarea instrumentelor geomatice pentru îmbunătățirea atractivității teritoriilor rurale și aplicațiile practice în agricultură și dezvoltarea rurală, vor fi alte subiecte prezentate și discutate în cadrul seminarului.
Primul draft al Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 urmează să fie prezentat Comisiei Europene la sfârșitul acestui an, iar accesarea primelor măsuri de finanțare pentru exercițiul financiar 2014-2020 ar putea să aibă loc în luna octombrie 2014. Pe lângă cele 7,1 miliarde euro alocate de către Uniunea Europeană, Guvernul României va adăuga cofinanţarea naţională de 20%, respectiv 1,4 miliarde de euro. În schimb, Uniunea Europeană a majorat fondurile ce urmează să fie plătite prin APIA de la 5,6 miliarde de euro pentru exercițiul financiar 2007-2014, la 12,6 miliarde pentru 2014-2020. Acest lucru se datorează creșterii semnificative a suprafețelor agricole de la nivelul țării, declarate la APIA și care vor beneficia de subvențiile europene.
Evenimentul este parte componentă a unei campanii de informare mai ample desfăşurată de ADR Centru prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru, campanie care urmăreşte să aducă informaţia europeană mai aproape de cetăţenii regiunii. Evenimentul face, totodată, parte din suita de activităţi de promovare si diseminare a proiectului “GRISI PLUS – Geomatică și Soluții Informatice pentru Zonele Rurale” finanţat în cadrul programului de cooperare interregională INTERREG IV C și implementat la nivelul regiunii de către ADR Centru.

Tags:

2 Comments

  • Salut as dori sa stiu si eu in ce domeni se dau fonduri nerambursabile in 2014 , nu m-ar atrage foarte mult ceva in agricultura . Se pot obtine asemenea fonduri pentru o covrigarie o sala de forta o firma de transport persoane un magazin un supermarket un bar (pub) .Sau daca este ceva in agricultura , ceva cultura de pomi sau diferite plantati mai ” ciudate ” , nu animale , sau cu animale , ceva ferma de vipere , struti ceva mai deosebit . daca da de ce acte as avea nevoie si cand as putea sa le depun si unde ? multumesc anticipat .

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com