Amenzi de peste 160.000 de lei aplicate în septembrie de Protecţia Consumatorului Alba

8 octombrie 2013 07:390 comments

bani-furati-din-casa-660x528În perioada 01.09.2013-30.09.2013 Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat 314 acţiuni de control, în urma cărora s-au întocmit: 232 procese verbale de constatare a contravenţiei şi 82 procese verbale de constatare.
O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ şi a celor aflaţi în mediul rural.
Măsurile luate în conformitate cu prevederile legale s-au bazat şi pe examinarea unor probe recoltate din loturi de produse asupra cărora au existat indicii că pot prejudicia viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor.
Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme şi reducerea controalelor la operatorii economici care vând aceste produse.
Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare produse periculoase şi s-a procedat la distrugerea acestora, încheindu-se în acest sens procese verbale de distrugere.
Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme controlate oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului este de 1.087 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
Valoarea totală a mărfurilor extracomunitare neconforme controlate în perioada raportată oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului uman produse este de 146 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici, şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate.
-Valoarea produselor distruse cu menţionare în procese verbale de constatare a contravenţiei este de 767 lei.
-Valoarea produselor distruse cu alte acte – 230 lei.
Valoarea marfurilor distruse cu PVD – lei.
Valoarea totală a amenzilor aplicate în perioada raportată 01.09.2013 – 30.09.2013 prin 103 procese verbale de constatare a contravenţiei este de 166.800 lei.
Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite): 40.550 lei.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com