Amenzi oferite de Jandarmeria Alba pentru pescarii fără permis.

17 februarie 2014 10:440 comments

pescuitJandarmeria Aiud împreună cu inspectori din cadrul ANPA Cluj  a organizat sâmbătă, 15 februarie a.c., o acţiune comună pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. Trei persoane au fost sancţionate contravenţional, iar uneia i-a fost suspendat temporar permisul de pescuit.

Activitatea s-a desfăşurat pe râul Mureş, pe raza localităţilor Rădeşti, Ciumbrud, Gâmbaş şi Ocna Mureş.

În zona podului de la Gâmbaş a fost depistat Cornel M. ( 27 de ani ), domiciliat în Aiud care tocmai se pregătea să pescuiască. Întrebat dacă are asupra sa permisul de pescuit, bărbatul a motivat lipsa acestuia prin faptul că îl uitase acasă.

A fost sancţionat cu avertisment scris. Acelaşi motiv a găsit şi Ovidiu G. ( 56 de ani ) din Ocna Mureş pentru a justifica lipsa unui document în baza căruia să poată pescui legal. In urma verificărilor a reieşit însă că bărbatul nu figurează printre cei care deţin permis de pescuit şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 de lei.

Cea mai mare amendă trebuie să o plătească Antonio M. ( 35 de ani), domiciliat în oraşul Ocna Mureş. Acesta a fost surprins în timp ce încerca să captureze peşte utilizând o plasă improvizată. Pentru fapta sa, potrivit art. 60, lit. (d) din O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei şi i-a fost suspendat permisul de pescuit pe o perioadă de 90 de zile.

Atragem atenţia pescarilor că acţiunile jandarmeriei vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor  care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni vor fi luate măsurile legale impuse de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com