ANI: Ilieş Ioan Dan şef birou în cadrul DSVSA Alba în conflict de interese

18 iunie 2013 07:290 comments

aniAgenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă în cazul lui Ilieş Ioan Dan ILIEȘ IOAN DAN (Șef birou în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba).
“ILIEȘ IOAN DAN a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de inspector pentru siguranța alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Alba, a efectuat un control la o societate comercială în cadrul căreia asociat și administrator era soția acestuia, ILIEȘ CORNELIA LUMINIȚA.
Astfel, persoanele menționate au încălcat dispozițiile art. 79 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă […] este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice […]”.Ambele persoane au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […].
Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului” se arată într-un comunicat al ANI.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com