Astăzi începe examenul de Bacalaureat 2013

10 iunie 2013 07:220 comments

elevi siteÎncepînd de astăzi absolvenţii de liceu din promoţia 2013 dar şi absolvenţii din promoţiile anterioare, ce nu au reuşit să treacă exeamenul de bacalaureat, intră în febra examenul de Bacalaureat 2013 cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice la limba română. La fel ca în în ultimii ani examenul va fi o adevărată piatră de încercare deoarece elevii trebuie să se aştepte la aceeaşi exigenţă ca şi în anii trecuţi, cu camere video în sălile de examen şi cu profesori care nu te lasă să mişti din banca ta.
Calendarul BACALAUREAT 2013 – Sesiunea iunie-iulie:
10 – 12 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice – limba română
12 – 14 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice – limba maternă
17 – 21 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor digitale
25 – 28 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice – limbi străine
1 iulie 2013 – Limba şi literatura română – proba scrisă
2 iulie 2013 – Limba şi literatura maternă proba scrisă
3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului şi specializări- proba scrisă
8 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor
12 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor finale
Elevii care nu reuşesc să treacă de sesiunea din vară vor avea o a doua şansă în sesiunea din toamnă.

Anul acesta, elevii de clasa a XII-a vor da la BACALAUREAT subiecte diferite la probele scrise în funcţie de profilul urmat la liceu. Acest lucru este prevăzut în metodologia de examen, care la articolul 43 prevede că subiectele pentru probele scrise vor în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat. De asemenea, subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare.
Pentru probele scrise, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.
Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.
BAC 2013 se va organiza, la fel ca şi în ceilalţi ani, în trei tipuri de centre de examen: licee – in care se organizează probele orale, centrele de examen unde se organizează probele scrise şi centrele zonale de evaluare unde se dă proba E, la alegere a profilului.
Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com