Astăzi la Alba Iulia are loc Noaptea Muzeelor. Nu rataţi evenimentul

18 mai 2013 00:000 comments

muzeuLa Alba Iulia  astazi muzica de calitate (jazz-ul) se împleteşte cu istoria într-un eveniment intitulat Noaptea Muzeelor.
Noaptea Muzeelor a fost iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Din 2008 la acest proiect internaţional patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), participă şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.
În acest an vom asista la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internaţională a Muzeelor, devenită o tradiţie, care se suprapune cu Noaptea Europeană a Muzeelor.
Alături de cele aproximativ 3.000 de muzee din Europa, muzeul albaiulian aduce în expoziţii mii de vizitatori. În anul 2012 circa 6.000 persoane au trecut pragul muzeului. Din anul 2010 muzeul albaiulian a dat evenimentului un concept special: Noaptea în care istoria prinde viaţă, printre exponate putând întâlni diverse personaje istorice: de la Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria, până la primul primar român al oraşului Alba Iulia, liberalul Camil Velican. De remarcat că anul acesta la eveniment va fi prezentă şi Garda Romană, dar şi un grup de daci.
Programul Nopţii Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă:
Ora 17.00: Teatru cu trupa Skepsis: Tatăl fantomă
Ora 19.00: Paradă de ritmuri tribale: Kult Tribal Kollective (Bucureşti).
Ora 19.40: Parada Personajelor istorice şi a Gărzii Romane.
Ora 20.00: Concert cu trupa de muzică medievală Trubadurii Bălgradului (formaţie de muzicieni albaiuliani: Florin Păcurar – blockflote, voce, Alexandra Păcurar – blockflote, voce, Radu Beşliu – clarinet, blockflote, Ovidiu Romoşan – chitară, Dan Ardeleanu – tobe.
Orele 20.00-02.00: Istoria prinde viaţă în muzeu cu peste 20 de personaje istorice.
Precizăm faptul că intrarea este liberă.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com