Atelier „7 Pași în rezolvarea unei probleme” realizat de studenții UAB

30 aprilie 2013 13:200 comments

7În perioada 26-28 aprilie, 20 de tineri au fost instruiți în cel de-al doilea atelier de lucru din cadrul proiectului „Pregătiți pentru viitor”. Atelierul cu un nume sugestiv „7 Pași în rezolvarea unei probleme” a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităților de abordare a unor sarcini de lucru, a competențelor de a analiza problema, descoperirea soluțiilor alternative și găsirea de soluții optime la problemele identificate, prin metode nonformale.

Acest lucru îi va ajuta pe tineri să aibă o viziune asupra  muncii în echipă, integrarea acestora în cadrul echipei și rolul fiecăruia în echipă. În cadrul acestui atelier  au avut loc mai multe activități nonformale de promovare a educației tinerilor într-un mod plăcut și paricipativ, debutând cu câteva jocuri de cunoaștere a membrilor grupului, exerciții de spargere a gheții cât și exerciții de energizare a grupului.

S-au pregătit multe jocuri de rol prin care tinerii să înțeleagă managementul proiectelor și pașii care trebuie urmați pentru scrierea (elaborarea) unui proiect. S-au efectuat și studii de caz care au avut la baza  probleme identificate de tinerii paricipanți la acest atelier.

Un alt aspect  deosebit de interesant și mult așteptat  al acestui atelier  a fost faptul că tinerilor le-au fost aplicate teste de autocunoaștere, de identificare a rolului pe care l-ar putea ocupa în cadrul unei echipe, cât și teste  din care a reieșit care sunt abilitațile de lider ale fiecăruia.

În urma evaluărilor realizate la finalul acestui atelier de lucru am primit un feed-back pozitiv tinerii arătându-se deosebit de entuziasmați de bagajul de informații acumulate și cunoștințele însușite , dar mai ales de metoda de prezentare a acestora.

,,Pregătiți pentru Viitor” este un proiect rezultat al iniţiativei tinerilor voluntari și membri ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liga Studenților din aceași universitate.

Proiectul este finanţat de ANPCDEFP prin Programul “Tineret în acţiune” (program al Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii 1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată atât din tineri  studenţi cât  şi absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”.  Pe durata proiectului ce se va desfăşura între 15-01-2013  şi  15-10-2013, 60 de studenţi ce vor absolvi facultatea în anul 2013 vor fi „Pregătiți pentru viitor” prin dezvoltarea competenţelor necesare pentru angajare, abilităţilor de antreprenoriat, managementul proiectelor şi nu numai.

Următorul atelier de lucru numit “Soft Skills by know how” se va desfășura în perioada 10-12 mai 2013. În cadrul acestuia alți 20 de tineri își vor dezvolta competenţe pentru completarea unui CV, întocmirea unei scrisori de intenție, metode de obținere a unui loc de muncă, abilități de prezentare, de negociere, aptitudini de comunicare,spirit de echipă și multe altele.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com